17 Temmuz 2018 03:50

Amanos dağlarında çıkan yangında 35 hektarlık orman alanı zarar gördü

Hatay'da Amanos dağlarında ormanlık alanda yangın çıktı. 35 hektarlık orman alanının zarar gördüğü yangın, 8 saatte kontrol altına alınabildi.

Fotoğraf: Hüseyin Yıldız/AA

Paylaş

Hatay'ın Belen ilçesinde, ormanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Amanos dağları, Bakras Mahallesi yakınlarında ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle öğle saatlerinde yangın çıktı.

8 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Amanos dağlarında çıkan ve arazinin dik ve rüzagarın şiddetli olması nedeniyle güçlükle müdahale edilen orman yangını, 8 saatlik söndürme çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangında yaklaşık 35 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.  

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, söndürme çalışmalarında, 3 amfibi uçak, 7 helikopter, 40 arazöz, 20 su tankı, 3 iş makinesinin ve 250 orman işçisi ile 15 teknik elemanın görev aldığını söyledi. Ketmen, yangının bahçe temizliği sonrası yakılan ateşten kaynaklanabileceği üzerinde durduklarını kaydetti.

1 İŞÇİ YARALANDI

Güçlükle kontrol altına alınan yangında alevlerin yaklaşık 35 hektarlık alana zarar verdiğini aktaran Ketmen, "Büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yer yer küçük yangınlar devam ediyor.  Soğutma çalışmaları sabaha kadar devam edecek. Karanlığın çökmesiyle havadan söndürme çalışmalarına ara vermiştik. Sabah saat 06.00 itibarıyle soğutma çalışmalarına havadan da devam edilecek. Yangında can kaybı yaşanmazken bir işçimiz hafif şekilde yaralandı” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bodrum'da çıkan yangında 3 hektarlık alan zarar gördü

SONRAKİ HABER

Hürriyet'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Yıldırım Demirören atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...