16 Temmuz 2018 21:21

IMF, Türkiye'nin büyüme beklentisini yüzde 0,2 düşürdü

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye’nin 2018 yılı büyüme beklentisini yüzde 4,4’ten yüzde 4,2’ye düşürdü.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Uluslararası Para Fonu (IMF), bu yılki büyüme tahminini yüzde 0.2 düşürdü. Öte yandan "Ticaret savaşlarının" küresel büyüme için risk oluşturduğu belirtildi.

Bloomberg HT’nin haberine göre IMF, Küresel Ekonomik Görünümünü güncelledi. Küresel çapta büyüme beklentisini değiştirilmezken, küresel büyümenin 2018’de yüzde 3.9 olmasının beklendiği ifade edildi.

IMF, ABD merkezli olarak artan ticaret geriliminin küresel büyüme için risk oluşturduğunu ve mali piyasanın bu risklere kayıtsız göründüğünü belirtti.

IMF ekonomisti Maurice Obstfeld, “Güven, varlık fiyatları ve yatırımlara olumsuz etkisiyle birlikte şu andaki ticaret gerilimini tırmandıran riskler, küresel büyüme için yakın zamandaki en büyük tehlike” dedi.

Kurum, Türkiye’nin 2018 yılı büyüme beklentisini yüzde 4,4’ten yüzde 4,2’ye düşürdü.

MOODY'S'TEN KREDİ UYARISI

Öte yandan kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, BDDK’nın 29 Haziran’da sona eren hafta itibarıyla yayımladığı sorunlu kredi verilerine dikkat çekilerek, “Veriler önceki haftaya göre, yüzde 7 (yani 800 milyon dolar) artışa, 10 yıldan uzun bir sürenin en yüksek haftalık artışının yaşandığını gösterdi. Sorunlu kredilerde ani yükseliş Türk bankalarının kredi notu açısından negatif” uyarısı yaptı.

Sorunlu kredilerdeki artışın güçlü ve sürekli hale gelmesi halinde bankaların kredi zarar provizyonlarının artırmak zorunda kalacağına dikkat çekilen raporda, “Bu durum kârlılığı düşürür” değerlendirmesi yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Leyla Güven’in tahliye edilmemesini Meclis’e taşıdı

SONRAKİ HABER

Netflix'in abone sayısı hedeflenenin altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...