16 Temmuz 2018 20:43
Son Güncellenme Tarihi: 17 Temmuz 2018 15:29

CHP'li Usluer açıkladı: Kurultay için 2 günde 466 imza toplandı

CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, 'Kurultay talebimizde 2’nci gün. Noter tasdikli imza sayısı 466' açıklaması yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP'de kurultay toplanması için harekete geçen isimlerden Parti Meclisi Üyesi ve eski Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, 466 delegenin imza verdiğini açıkadı.

CHP’de olağanüstü kurultay için toplanan imza sayısı 2 günde 466’ya ulaştı. Konuya ilişkin açıklama kongre çağrı heyetinde bulunan CHP PM (Parti Meclisi) üyesi Gaye Usluer’den geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Usluer, “Değişim ve umut için başlattığımız olağanüstü kurultay talebimizde 2’nci gün. Noter tasdikli imza sayısı 466” mesajını paylaştı.

 

 

İNCE, 700 İMZAYLA KURULTAYA GİDİLECEĞİNİ İDDİA EDİYOR

Ankara'daki ofisinde çalışmalarını sürdüren İnce'nin, süreci yakından takip ettiği belirtildi. İnce'nin yakın ekibi, olağanüstü kurultay talebine delegelerin büyük bir çoğunluğunun destek verdiğini, gerekli imzaların kısa sürede toplanacağını, en az 700 imzayla kurultaya gidileceğini iddia ediyor.

CHP yönetimi ise İnce'nin kurultay için yeterli sayıya ulaşmasına zor gözüyle bakıyor. Kurultay delegelerinin, "yerel seçimlerin yaklaştığı bir süreçte değişime sıcak bakmadığını" savunan CHP yönetimi, parti içi muhalefetin hamlelerini yakından izleyerek delegelerin nabzını tutuyor.

15 GÜNLÜK SÜRE VAR

CHP parti tüzüğüne göre, dün resmen başlayan imza toplama sürecinin 15 gün içinde sona ermesi gerekiyor. Bu süreçte, İnce'nin ekibinin partiyi seçimli olağanüstü kurultaya götürmek için 634 delegenin imzasına ihtiyacı bulunuyor.

İmzaların toplanması durumunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiyi en geç 45 gün içinde olağanüstü kurultaya götürmesi gerekiyor.

İNCE, KURULTAY'DA 447 OY ALMIŞTI

CHP'nin 3-4 Şubat 2018'de yapılan 36. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu 790 oy alarak Genel Başkanlığa yeniden seçilmişti. Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olarak çıkan Muharrem İnce ise 447 oyda kalmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Kupası'nı kazanan Fransa Milli Takımı evine döndü

SONRAKİ HABER

HDP, Leyla Güven’in tahliye edilmemesini Meclis’e taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...