05 Eylül 2012 09:06

Özgür Gündem’den tutuklu gazeteciler için çağrı

Kürt basın kurumlarına yönelik olarak 20 Aralık 2011 tarihinde ‘KCK’ adı altında yapılan operasyonlarda gözaltına alınan gazetecilerden 36’sı tutuklu olmak üzere 44 gazetecinin ilk duruşması 10 Eylülde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesinde görülecek. Yargılanan gazeteciler için Özgür Gündem

Özgür Gündem’den tutuklu gazeteciler için çağrı
Paylaş

Kürt basın kurumlarına yönelik olarak 20 Aralık 2011 tarihinde ‘KCK’ adı altında yapılan operasyonlarda gözaltına alınan gazetecilerden 36’sı tutuklu olmak üzere 44 gazetecinin ilk duruşması 10 Eylülde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesinde görülecek. Yargılanan gazeteciler için Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, “Dostlarımıza Çağrı” adıyla bir açıklama yaptı. Çağrı metninde şunlar kaydedildi:
“Türkiye cezaevlerinde halen 98 Kürt gazeteci, muhabir, yazar ve gazete çalışanı tutuklu. Kürt gazetecilere yönelik son yılların en büyük gözaltı operasyonu 20 Aralık 2011 tarihinde gerçekleşti. 44 gazeteci gözaltına alındı. 4 gün gözaltında tutulan gazeteciler 24 Aralık günü savcılığa sevk edildi ve 35 Kürt özgür basınından gazeteci ‘KCK’ adı altında tutuklandı.
Gazeteciler sorgusuz sualsiz yaklaşık dokuz aydır mahkemeye dahi çıkarılmadan cezaevlerinde tutuluyor.
10 Eylül 2012 pazartesi günü ise İstanbul Adliyesinde (Çağlayan) ilk duruşmaları başlayacak. Arkadaşlarımızın hiçbir hukuki dayanağa ve delile bakılmadan tutuklu yargılanmasına son verilmesi çağrısında bulunmak üzere, 8 Eylül günü 18.30’da Taksim Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması düzenliyoruz. Duruşmanın başladığı 10 Eylül günü ise saat 10.00’da tutuklu gazetecilerle dayanışmak amacıyla Çağlayan’da İstanbul Adliyenin önünde olacağız. Tutuklu gazetecilerle dayanışmak amacıyla siz değerli dostlarımızı da aramızda görmek bizi mutlu edecektir.” (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Vicdan Filmleri için son gün 15 Eylül

SONRAKİ HABER

İFSAK derginin yeni sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...