16 Temmuz 2018 12:35

'Bedelli askerlikte yaş sınırı 27, ücret 20 bin TL' iddiası

Star gazetesi, bedelli askerlikte yaş sınırının 27, ücretin 20 bin TL belirlendiğini iddia etti. AKP'li Bülent Turan 'Ekim gibi gündeme gelecek' dedi.

Fotoğraf: Muzaffer Çağlıyaner/AA

Paylaş

Siyasi iktidara yakınlığıyla bilinen Star gazetesi, "Bedelli askerlik teklifinde yaş sınırı 27, ücret ise 20 bin TL olarak belirlendi" iddiasında bulundu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise bedelli askerlik sorusuna "Ekim gibi gündeme gelecek, hiçbir düzenleme yok şu anda" şeklinde cevap verdi.

Gazete, haberi "Askerlik çağına gelmiş milyonlarca kişinin gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeydi. Yaş ve ücret ile ilgili ilgili çalışma görüşmeleri az önce sona erdi. Edindiğimiz bilgiye göre 27 yaş ve 20 bin lira kriteri belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekim ayını işaret etmişti ancak 'Bir kararname ile kökten halledilebilir' mesajını vermişti" ifadeleriyle aktardı.

Öte yandan Star gazetesinin bu iddiasına AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan yanıt verdi. Yaptığı açıklamada bedelli askerlik sorusuna "Kulis bilgileri doğru değil gündemimizde sadece OHAL var. AK Parti'nin şimdiye kadar vaat edip de yapmadığı hiçbir düzenleme olmadı. Meclis açıldığı zaman ilk işlerden bir tanesi tabii ki bu olacaktır. Şahsi kanaatim odur ki Ekim gibi gündeme geleceğini ifade etmek istiyorum" şeklinde cevap verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

OHAL'i kalıcı hale getiren yasa teklifinde neler var?

SONRAKİ HABER

DT ve DOB'da ‘tüzel kişilik’ ve ‘genel müdürlük’ yeniden tanımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...