16 Temmuz 2018 06:35

Dışişleri Bakanlığı, YPG'nin Menbic'den çekildiğine inanmıyor

Menbic Askeri Konseyi, YPG'nin kenti tamamen terk ettiğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı ise 'Bu haberleri abartılı buluyoruz' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suriye'nin Menbic kentinde Türkiye ile ABD arasında pazarlık konusu haline gelen YPG'nin bölgedeki varlığının sona erdiği öne sürüldü. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise "YPG'nin tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı buluyoruz" denildi.

Reuters'in haberine göre Menbic Askeri Konseyi, YPG'nin son askeri danışmanlarının da 15 Temmuz 2018 itibariyle bölgedeki askeri eğitim görev ve hazırlıklarını tamamladığını ve şehri terk ettiğini dile getirdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından konuya dair yapılan açıklamaysa şöyle: "PYD/YPG’nin Münbiç’ten tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı buluyoruz. Süreç halen devam ediyor. Devriye güzergahı üzerindeki kontrol noktalarından çekilme sürüyor. Ortak devriye hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla Münbiçten bu aşamada  PYD/ YPG’nin tamamen çekildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

SDG, IŞİD'İ KENTTEN ÇIKARMIŞTI

Menbic Askeri Konseyi, ABD'nin desteklediği ve YPG'nin en güçlü unsuru olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin bir parçası ve kentin askeri korumasından sorumlu. Menbic, 15 Ağustos 2016'da SDG tarafından IŞİD'den alınmıştı.

ABD-TÜRKİYE ANLAŞMASI

Türkiye ile ABD geçtiğimiz ay YPG'nin bölgeden çekilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı. Bu anlaşmaya göre kentin çevresindeki güvenliği ABD ve Türkiye'ye bağlı güçler ortak şekilde üstlenecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gürcistan'da madende patlama: 4 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanı Gül: OHAL birkaç gün içinde sona erecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...