16 Temmuz 2018 05:56

Çevre ve Şehircilik Bakanı ilk iş olarak inşaat patronlarıyla görüştü

Erdoğan’ın kabinesinde yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ilk işi inşaat patronlarıyla görüşmek oldu. 

Fotoğraf: Evrim Aydın/AA

Paylaş

Eski Emlak Konut GYO Genel Müdürü olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, göreve gelir gelmez ilk iş olarak inşaat sektörü temsilcileri ile makamında bir araya geldi. 

Hürriyet’ten Gülistan Alagöz’ün haberine göre; cumartesi günü, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, Bakanı ziyaret etti. Yaklaşık 3 saat süren görüşmede sektörün beklentileri ve çözüm önerileri değerlendirildi.

PATRONLAR TEŞVİK İSTEDİ, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAK YASA TALEP ETTİ

Sektörün sağlıklı büyümesi, büyümenin önündeki engeller ana gündem maddeleri oldu. Patronlar kalıcı teşvikler beklediklerini iletti. KDV ve tapu harçlarında indirim, konut kredi faizlerinin makul seviyede tutulması konuşuldu. Yabancıya yapılan satışlarda vatandaşlık için 1 milyon liralık alım şartı gelmişti. Sektör bunun 300 bin dolara inmesini istedi. İnşaat şirketlerinin KDV alacakları ve Eximbank destekleri de değerlendirildi. Sektör temsilcileri ucuz arsa üretimi sağlanması için de destek istedi. Patronlar, kentsel dönüşümü hızlandıracak yasal düzenlemeler de bekliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şarkıcı Mustafa Ceceli kendini ‘babalığıyla’ savundu 

SONRAKİ HABER

Nisan'da mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 10,3 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...