15 Temmuz 2018 22:02

'Bu kabine halk için  çalışmayacak'

İstanbul'dan bir işçi Evrensel'e mektup yazdı: Bu kabinenin halk için ve toplum için çalışmayacağı bellidir.

Fotoğraf: Delwin Steven Campbell/Flickr

Paylaş

İzzettin AKIN
İşçi/İstanbul

Merhaba Evrensel okuyucuları;

9 Temmuz’dan itibaren yeni başkanlık sistemine girilmiştir. Kabine seçilirken herkes heyecanla beklemekteydi. Ancak seçilen kabine toplumu heyecanlandırmadı. Kabine, patronların çok olduğu büyük bir şirket haline geldi. Bu kabinenin halk için ve toplum için çalışmayacağı bellidir. 

*Bir turizm şirketinin turizm bakanlığına getirilmesi ülkeye ne kadar yararlı olabilir. Diğer turizm şirketlerine tarafsız kalabilecek mi ilerleyen günlerde göreceğiz.

*Ülkede sayılı büyük hastanelerin birinin  kurucusu ne kadar sağlık bakanlığı görevinde başarılı olabilir. Hastanenin de bu ana kadar nasıl büyüdüğü anlaşılmış oldu.

*Çalışma bakanlığı ne kadar görevini yerine getirebileceğini, işçi patron ilişkileri hangi derecede nasıl işleyeceğini ilerleyen günlerde göreceğiz.

*Eğitim bakanlığı eğitim sistemini nasıl kuracağı malum. Bu sene tekrar eğitimin değişeceği muhakkak ama ne kadar görevini yerinde kullanır ilerleyen günlerde göreceğiz.

*En çok halkı ilgilendiren konu tabi ki ekonomi. Bu konuda hazine ve maliye bakanlığı bu kriz ortamını ve ekonomiyi nasıl normale getirecek onu da ilerleyen günlerde göreceğiz.

*Cumhurbaşkanı 15 Temmuz’dan bu yana eski genelkurmay başkanını yanından bir an bile ayırmadığını, sonrasında Savunma Bakanı yaptığını düşünün. Sonra o eski genel kurmay başkanının başında olduğu ordunun Cumhurbaşkanına darbe yapmaya kalktığını hatırlayın.

*Yeni sisteme göre başkan istediğini rektör, istediğini yargıç, istediğini komutan atayacak. Bütün yeterlilik şartları, seçim gibi gereksiz işlemler ve prosedürler kalktı. İspati 703 sayılı KHKnin 136/a maddesi. Buna göre herhangi bir 4 yıllık lisans mezunu idari yargıç olabilecek. Nasıl bir hukuk sistemi olacağını varın siz düşünün.

ÖNCEKİ HABER

Belgesel fotoğraflardan belgesel sinemaya: Sokağın Çocukları

SONRAKİ HABER

Ayrıştırma ve kutuplaştırma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...