05 Eylül 2012 06:34

Van YYÜ'de deprem sürüyor

Deprem sonrasında açılışı yılan hikayesine dönen ve geçtiğimiz yılı gruplar halinde yirmi günlük eğitimle kapatan Yüzüncü Yıl Üniversitesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihi de ertelendi.Zeve kampüsünde bulunan derslik binalarını güçlendirme çalışmalarının devam

Van YYÜ'de deprem sürüyor
Paylaş

Zeve kampüsünde bulunan derslik binalarını güçlendirme çalışmalarının devam etmesi gerekçe gösterilerek açılış tarihi 26 Eylülden 30 Ekim tarihine alındı.

Öğrenciler, depremin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen halen güçlendirme çalışmalarının bitirilmemesine ve erteleme kararına tepkililer.

‘facebook’ta bulunan Yyü Portal adlı sayfada düzenlenen “Üniversitenizin ne zaman açılmasını istersiniz?​” anketine 1700 öğrenci katıldı. Anket sonucunda bin öğrenci 26 eylül tarihinde açılmasını isterken, 700 öğrenci 30 ekim tarihinde açılmasını uygun gördü.

KAMPÜS DEĞİL ŞANTİYE

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Kampüsü şu an büyük bir şantiye alanını anımsatıyor. Kampüs alanının hemen hemen her yerinde inşaatlar bulunuyor. Personel lojmanları, fakülte binaları ve yurtların hepsi birer inşaat alanına dönüşmüş durumda. Şu an için üniversitede barınmaya hazır yurt olarak depremde hasar gören ve güçlendirilen 8 yurt binası ve 2011-2012 eğitim öğretim döneminde uygulan yoğunlaştırılmış eğitim programına (YEP) katılacak öğrenciler için getirilen konteynerler bulunuyor.
Üniversitenin Ziraat,Veterinerlik, Fen ve Edebiyat fakültelerinin güçlendirmelerine yeni başlandı.
Bu fakültelerin öğrencileri yaz okulu derslerini şu an başka fakültelerin dersliklerinde görüyor. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3.Köprü için doğa katliamı başladı

SONRAKİ HABER

Sabiha Gökçen’de iş kazası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...