15 Temmuz 2018 08:57

‘İstanbul Kültürleri’ internet sitesi açıldı

İstanbul’un kültürel çoğulluğunun araştırılmasını hedefleyen 'İstanbul Kültürleri' internet sitesi açıldı.

Fotoğraf: istanbulkulturleri.org

Paylaş

İstanbul’un kültürel çoğulluğunun araştırılması ve görünür kılınması amacıyla yürütülen proje kapsamında hazırlanan “İstanbul Kültürleri” internet sitesi açıldı. Site, İstanbul’da kültürel gruplar ve kültürel çeşitlilikle ilgili çalışma yürüten dernekler, vakıflar, süreli yayınlar, yayınevleri, kitabevleri, radyo-televizyonlar, internet siteleri ve bağımsız araştırmacılar için başvurulacak temel bir kaynak olma özelliği taşıyor.

“İstanbul’da Kültürel Çeşitliliğin Sivil Toplum Aktörlerini Güçlendirme ve Kapasite Geliştirme” projesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi koordinasyonunda, Nisan 2017 - Mart 2018 tarihleri arasında İstanbul İsveç Başkonsolosluğu, Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür desteğiyle yürütüldü. Bu projenin bir çıktısı olarak hazırlanan “İstanbul Kültürleri” internet sitesi, dört ana bölümden oluşuyor.

Sitenin Katalog ve Harita bölümünde, bahsedilen alanda çalışma yürüten kurum ve kuruluşların güncel bilgileri yer alıyor. Böylece, benzer alanda çalışma yürüten araştırmacılara birbiriyle ilişkilenme ve bilgi paylaşımı imkanı sunuluyor. Bu bölümde, “Kurum” veya “Araştırmacı-Yazar” başlıkları ve kültürel grup, çalışma temaları ve türler gibi seçeneklerle bu alanda çalışma yürütenlere ulaşılabiliyor.

ÇOĞUL MEDYA BÖLÜMÜ

İkinci bölümde, İstanbul’un çoğulluğunun en görünür ve kalıcı ürünleri olarak, farklı türde medya organları ve kanallarını içeren, “Çoğul Medya” bölümünde “Çoğul Medya Ansiklopedisi” ve “Çoğul İstanbul Medyası Sergisi” yer alıyor. Ortak birikimin ürünü olarak düşünülen “Ansiklopedi” bölümünde, topluluk medyaları hakkında ansiklopedi maddelerine ve süreli yayınların künyelerine ulaşılıyor. Sergi başlığında ise 23 Şubat-18 Mart 2018 tarihleri arasında Depo-İstanbul’da izleyiciyle buluşan, “1990’lardan Bugüne Çoğul İstanbul Medyası: ‘Öteki’ Basının Bilinmeyen Dünyası” sergisinin sanal versiyonu yer alıyor.

Bir yıllık çalışmanın sonunda pilot bölge olarak seçilen İstanbul’daki kültürel grupları ve kültürel çeşitliliği odağına alan projenin bütün detaylarının yer aldığı İstanbul Kültürleri internet sitesi, “http://istanbulkulturleri.org/” adresinden ziyaret edilebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mısır yetiştiricisi isyanda: Devlet çiftçiyi ölüme mahkum etti

SONRAKİ HABER

‘Haberciliğe toplumsal cinsiyet odaklı bakılmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...