15 Temmuz 2018 08:35

Eğitim Sen: Prof. Dr. Ayşen Uysal'ın eşyaları derhal geri verilsin

Eğitim Sen, Dokuz Eylül Üniversitesinden ihraç edilen barış akademisyenlerinden Prof. Dr. Ayşen Uysal’ın eşyalarının derhal geri verilmesini istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Geçtiğimiz günlerde 701 sayılı KHK ile ihraç edilen Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Ayşen Uysal’ın odasındaki eşyalarının almasına izin verilmemesi üzerine Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube yazılı basın açıklaması yaptı.

KHK ile ihraç edilen barış akademisyeni Prof. Dr. Ayşen Uysal’ın kişisel eşyalarını almasına İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünün izin vermemesi ilgili bir tepki de Eğitim Sen İzmir 3 no’lu Şube Yürütme Kurulundan geldi. Açıklamada, “Bu haksızlık ve hukuksuzluğa bir an önce son vermeli ve Prof. Dr. Ayşen Uysal’ın kişisel eşyalarını, hiçbir gerekçe öne sürmeksizin derhal teslim etmelidir” denildi.

Yapılan yazılı açıklamada, “Arkadaşlarımızın, bilim yapmak için, hapsolduğunuz dört duvarlara ihtiyaçları yok. Yaşamı güzelleştirmek için, kilitlediğiniz küçük odalara ihtiyaçları yok. Yaşamın içinde bilimsel çalışmalarına devam ediyor; insanlara barışı, emeği, demokrasiyi anlatıyorlar. Çekildiğiniz karanlık köşelerinize rağmen yıllardır yaşama değiyorlar ve yaşamı güzelleştirmeye devam ediyorlar. Fakat yıllardır birer bilgi kaynağına, birer yaşam alanına, birer dersliğe  dönüştürdükleri odalarından kişisel eşyalarını almak en temel haklarıdır” ifadeleri yer aldı.

“Kişisel eşyaların alınmasına karşı, bir yıldır ne yapıldığı belli olmayan odalarda savcılığın yapacağı işlemleri öne sürmenin; haksız ve hukuksuz yeni durumlara yol açacağı ve bu kararda sorumluluğu olan kamu görevlilerinin bu haksızlığa ortak olacağı ortadadır” denilen açıklamada, son olarak şunlar kaydedildi: “DEÜ Rektörlüğü ve İİBF Dekanlığı bu haksızlık ve hukuksuzluğa bir an önce son vermeli ve Prof. Dr. Ayşen Uysal’ın kişisel eşyalarını, hiçbir gerekçe öne sürmeksizin derhal teslim etmelidir. İnsan, toplum ve doğa yararına üniversite mücadelesinden ihraç edilemezler!” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere Başbakanı May: Trump, AB'ye dava açmamı önerdi

SONRAKİ HABER

Polisten kaçış videosunu sosyal medyadan paylaşınca yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...