15 Temmuz 2018 08:35

İngiltere Başbakanı May: Trump, AB'ye dava açmamı önerdi

İngiltere Başbakanı Theresa May, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisine AB'yi dava etmesi önerisinde bulunduğunu söyledi.

Theresa May (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

İngiltere Başbakanı Theresa May, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisine Avrupa Birliği'ne (AB) karşı dava açması tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

BBC'de The Andrew Marr Show'da konuşan May, "Bana AB’yi mahkemeye vermem gerektiğini söyledi. ‘AB’ye dava aç. Müzerekere gitme, onları dava et’ dedi” ifadelerini kullandı.

May, daha sonra gülümseyerek bu öneriyi dikkate almadığını belirtti ve "Müzakerelere gireceğiz" dedi.

‘MASADAN KALKMA’

May, ayrıca, “İlginç bir şekilde, başkan aynı basın toplantısında ‘masadan kalkma’ dedi. ‘Bu müzakerelerden uzaklaşma, çünkü sıkışıp kalırsın’ dedi. Ben de oturup, İngiltere için en iyi uzlaşmayı elde etmek istiyorum” diye konuştu.

Donald Trump, aynı zamanda Sun gazetesine verdiği mülakatta May’in Brexit planının ülkesiyle yapılacak olası bir ticaret anlaşmasını ‘muhtemelen bitireceğini” de söyledi. Ancak birkaç saat sonra ABD ve İngiltere arasındaki ticaret anlaşmasının ‘kesinlikle mümkün’ olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Brüksel'deki NATO Zirvesi sonrası İngiltere'ye uzun süredir ertelenen ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Başbakan Theresa May'le görüşen Trump, Londra'da yüz binlerce kişi tarafından protesto edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

MGK'nin yapısı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yeniden düzenlendi

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Prof. Dr. Ayşen Uysal'ın eşyaları derhal geri verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...