15 Temmuz 2018 07:27

AKP eski milletvekili Nükhet Hotar, DEÜ'ye rektör olarak atandı

Dokuz Eylül Üniversitesine rektör olarak, AKP'nin 22. ve 23. dönem İzmir Milletvekillerinden Fatma Seniha Nükhet Hotar atandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Resmi Gazetede yer alan Cumhurbaşkanı kararıyla 6 üniversiteye atama gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar atandı. Kararı Evrensel'e değerlendiren Dokuz Eylül Üniversitesinden ihraç edilen barış akademisyenleri, "Şimdiye kadar rektörler biat etmeye çalışıyordu şimdi ise AKP politikalarını doğrudan hayata geçirecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı kararı ile, 6 üniversiteye rektör atandı. Bu üniversitelerden biri Dokuz Eylül Üniversitesi.  22 ve 23. dönemde İzmir AKP Milletvekili seçilen 22. Dönemde AB Uyum Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği yapan Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne atadı.

‘ŞİMDİ DOĞRUDAN AKP POLİTİKALARI HAYATA GEÇECEK’

Cumhurbaşkanı kararıyla Dokuz Eylül Üniversitesi’ne yapılan atama ile ilgili KHK ile ihraç edilen barış akademisyenlerinden Arş. Gör. Aydın Arı ve Öğretim Görevlisi Erkin Başer, Evrensel'e değerlendirmelerde bulundu.

Araştırma Görevlisi Aydın Arı konuyla ilgili artık başka bir yorumun mümkün olmadığını vurgulayarak, "Tam da Dokuz Eylül Üniversitesine yakışan bir rektör olmuş! 23’ü içerden, 9’u dışarıdan adaylar vardı. Bunlar Zaten YÖK mülakatında beşer dakikalık sohbet ettiklerinde belliydi böyle olacağı. O yüzden söyleyecek bir şey kalmadı" diye konuştu.

Öğretim Görevlisi Erkin Başer ise, "AKP Genel Merkezinden DEÜ’ye ilişkin kararlar için atanan rektör doğrudan yetkili olmuş oldu, yani anahtarı kendisine teslim ettiler. Şimdiye kadar rektörler biat etmeye çalışıyordu şimdi ise AKP politikalarını doğrudan hayata geçirecektir" dedi.

FATMA SENİHA NÜKHET HOTAR KİMDİR?

Fatma Seniha Nükhet Hotar, 25 Ekim 1961 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. Kuruluşundan bu yana AKP'de siyaset yapan Hotar, uzun yıllar genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu.Türkiye-AB İlişkileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği Başkan Yardımcısı, Yerel Gündem 21 Danışma Kurulu Üyesi ve Resmi Arabulucu oldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Wimbledon tek kadınlarda şampiyon Angelique Kerber

SONRAKİ HABER

Wimbledon tek erkeklerde şampiyon Novak Djokovic

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...