14 Temmuz 2018 14:27

Londra’da ırkçılara büyük tepki

İngiltere’de ırkçı EDL lideri Tommy Robinson’a özgürlük için eylem yapıldı. Irkçılık karşıtları da kitlesel biçimde sokaktaydı.


Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İngiltere’de ırkçı English Defence League (EDL) lideri Tommy Robinson’a özgürlük adı altında, Londra’da bir araya gelen ırkçılara karşı bir karşı eylem düzenlendi. Adi bir suçtan dolayı cezaevinde olan Robinson için “ifade özgürlüğü” diyerek sokağa çıkan ırkçılar, Trump için de ‘Trump hoş geldin’ sloganları ile Londra’da yürüdü. 2 bin kişi oldukları tahmin edilen ırkçılara karşı düzenlenen antifaşist gösteriye ise yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Başbakanlık ve Parlamento binasının olduğu Whitehall’da toplanan iki grubu bir kaç bariyerle ayıran polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

SENDİKALARIN KATILIMI YOĞUN OLDU

Başta Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT) olmak üzere, CWU, PCS, UNISON, NEU, UCU gibi sendikaların ırkçılık karşıtı eyleme katılımı yoğun oldu. Gösteri başlarken kalabalığa konuşan RMT Genel Sekreter yardımcısı Steve Hedley, faşistlere karşı sendikaların onurlu bir mücadele tarihinin olduğunu ve mücadelenin devam etmesi gerektiğini belirtti.

TÜRKİYELİLER DE VARDI

Irkçılığa ve faşizme karşı mücadelesi ile bilinen Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) de üyeleriyle eylemde yerini aldı. Bir süredir eylemin çağrısını Türkiyelilere yapan DAY-MER, eylemde “Irkçılığa hayır, yaşasın işçilerin birliği ve halkların dayanışması” pankartı açtı.

İşçi Partisi’nin de bazı ilçe örgütlerinin katıldığı eylemin büyük bir çoğunluğunun İngiliz gençlerden olması dikkat çekti. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li İlhan Kesici Külliye’de Erdoğan’ı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

TAYAD'lı aileler: Avukatlara, sanatçılara özgürlük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa