14 Temmuz 2018 10:43

Devlet Bahçeli: Af konusu gündemimizde, arkadaşlarımız teklifi sunacak

Gündeme dair konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerden dış politikaya kadar birçok konuda yorum yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (Fotoğraf: Fatih Kurt/AA)

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Parti Genel Merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçimleri ile ilgili konuşan Bahçeli "Milletimizin bize verdiği denge ve denetleme görevini layıkıyla yapmak için her arkadaşımız olağanüstü bir özveriyle yasama faaliyetlerine aktif şekilde katılmak maksadıyla son hazırlıklarını tamamlamışlardır. MHP, üstlendiği millet görevini eksiksiz ifa ve ifade edecektir" dedi.

Devlet Bahçeli, açıklamasında MHP'nin devletin yeniden yapılanma sürecinde siyaseten, tarihen ve ahlaken taşıdığı sorumluluğu yerine getireceğini belirterek "Hafızası silinmiş olanları uyarmak isterim ki pişman olacak söz söylemeyiz. Hamdolsun, söylediklerimizden de pişman olmayız. Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi bilir. Apolet tartışmasını 'Fazla uzattım' diyen zavallılar için, HDP'ye 'Kürt siyasi hareketi' diyerek Kürt kökenli kardeşlerimizi töhmet altında bırakan ve PKK'ya umut aşılayan fikir ve ülkü yoksunları adına pişmanlık olabilir ama bizde pişmanlık asla yoktur" ifadelerini kullandı.

'AF GÜNDEMİMİZDE'

Af konusunda da konuşan Bahçeli "Af konusu gündemimizdedir, seçim beyannamemizdedir. Mecliste yasama faaliyetleri başladığı zaman arkadaşlarımız nasıl bir af yasası çıkmalıdır konusundaki titiz çalışmalarıyla bir yasa teklifini sunacaklardır. Biz de onun takipçisi olacağız. 49 milletvekiliyle ne kadarını başarırız, onu da zaman içinde göreceğiz" dedi.

'PİYASADAKİ OYNAKLIK VE OYUNLAR'

Ekonomi ile ilgili de yorum yapan Bahçeli "Piyasalardaki oynaklık ve oyunlarla Türkiye'den taviz koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Kararların seri ve süratli alınacağı bir döneme girilmiştir. Bunu hazmedemeyen odaklar ekonomide yeni bir dalgalanma, döviz ve faizde şeytanlıklar peşindedir ancak başaramayacaklar, Türk milletini pes ettiremeyeceklerdir" tespitinde bulundu. "Türkiye, hem FETÖ belasını hem de PKK tehdidini tamamen bitirerek gündeminden çıkarmalı, geleceğimiz emniyete alınmalıdır" diyen Bahçeli ABD'ye de seslendi ve "ABD ile ilişkilerin normalleşmesi arzulanan derecede sağlanacaksa, NATO gerçekten de Türkiye'nin terörle mücadelesine samimi destek veriyorsa, ABD ve Avrupa'da ne kadar hain FETÖ'cü varsa Türkiye'ye iadeleri yapılmalıdır. Biz lafa değil icraata bakarız" diyerek sert bir çıkış yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Araç kliması kullanırken dikkat edilmesi gereken 5 önemli nokta

SONRAKİ HABER

Mersin, Hatay ve Muğla'da orman yangınları çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa