14 Temmuz 2018 10:37

EMEP eski il başkanına sosyal medya davası!

EMEP Çanakkale Eski İl Başkanı Kenan Erkul’un sosyal medyada yaptığı ‘kırmızı fularlı kız’ paylaşımı için dava açıldı.


Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Çanakkale eski İl Başkanı Kenan Erkul’a, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeni ile dava açıldı. Erkul’un paylaşımları terör örgütü propagandası sayılarak hazırlanan iddianamenin kabul edildiği, ilk duruşmanın Kasım ayında yapılacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda bazı demokratik kurumların temsilci ve yöneticilerine yönelik sosyal medya gözaltı ve tutuklamalarının olduğu Çanakkale’de, Emek Partisi Çanakkale eski İl Başkanı, emekli öğretmen Kenan Erkul’a da sosyal medya paylaşımları nedeni ile dava açıldı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın 13 Kasım 2017 tarihli Haber Kayıt ve Bildirim Formu’nun Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilmesinin ardından Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma başlattı.

‘KIRMIZI FULARLI KIZ’ PAYLAŞIMI SUÇ OLDU!

Emek Partisi Eski İl Başkanı Kenan Erkul’un çeşitli tarihlerde yaptığı paylaşımları ‘terör örgütü propagandası’ suçunu oluşturduğu iddiası ile hazırlanan iddianamede 68 gençlik hareketi önderlerinden İbrahim Kaypakkaya paylaşımı da suça konu edildi. Kaypakkaya haricinde, Gezi Direnişi sırasında, dönemin sembollerinden biri olan ve sonrasında IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren ‘kırmızı fularlı kız’ paylaşımı da suç olarak sayıldı. İddianamede, “Şüphelinin paylaşımları bir suç işleme kararının icrası kapsamında, değişik tarihlerde terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapmak suretiyle atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır” dendi. (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri 694'üncü kez adalet istedi

SONRAKİ HABER

‘Türk korku edebiyatı, Türk korku sinemasına göre çok iyi bir durumda’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...