13 Temmuz 2018 17:12

İzmir'de kamu kurumlarına 15 Temmuz'a katılım zorunluluğu

Çeşme Kaymakamlığı 15 Temmuz günü yapılacak törenlere ilçedeki tüm kamu kurumu çalışanlarının katılımını zorunlu tutttu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz öncesinde İzmir'de de kamu kurumları harekete geçti. Törenlerin kalabalık geçmesi kentin dört bir yanı çağrı panoları ile donatılırken kamu kurumlarında çalışanların da etkinliklere katılması zorunlu tutuldu.

Çeşme Kaymakamlığı da zorunluluğu ile yazı kurumlara yolladı. İlçedeki 15 Temmuz etkinlikleri hakkında bilgi verilen yazıda hangi kurumun hangi alanda görevlendirildiği de belirtiliyor. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara imzasıyla yayınlanan yazıda 'Resmi kurum amirleri ve personeli ile tüm okul/kurum yöneticileri törende hazır bulunacaktır. Bu program halkımıza davetiye, görevlilere emir niteliğindedir' sözleri bitiyor. Katılım için çalışanlardan da imza alındı.

BES: TÖRENLERE KATILIM ZORUNLU DEĞİL

Konuyla ilgili Evrensel'e açıklama yapan BES İzmir Şubesi, 15 Temmuz Günü'nün resmi tatil olduğunu belirtertek Aanayasa'daki çalışma ve dinlenme hakkını düzenleyen 50. maddeyi hatırlattı. Katılımın zorunlu tutulamayacağının vurgulandığı açıklamada "25/10/2016 tarihli ve 6752 sayılı Kanunun 2 nci maddesiyle, bu maddenin birinci fıkrasında yer alan "ve 1 Mayıs günü" ibareleri ", 1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü" olarak değiştirilerek 15 Temmuz genel tatil günlerine dahil edilmiştir.Kanunla yapılan bu düzenlemeye göre 15 Temmuz Günü resmi genel tatil günlerinden olduğundan, Bakanlar Kurulu Kararı veya her hangi bir yasal düzenleme olmadan, görevli olmayan personelin resim törenlere katılım zorunluluğu hukuken mümkün değildir. Bu nedenle resmi tatil olan 15 Temmuz’da, çalışanların, Anayasaya göre dinlenme haklarını kullanmaları önünde her hangi bir engel bulunmadığından, törenlere katılmaları zorunlu değildir" denildi.

ÖNCEKİ HABER

Çocuk istismarı davası 4 yıl mı sürecek?

SONRAKİ HABER

Kayserililer: 'Enflasyon düşecek' dediler, bekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...