13 Temmuz 2018 16:01

Urfa’da korucular tartıştıkları 3 kardeşi öldürdü

Urfa’da korucular, tarla kiraladıkları mahallede sulama gerekçesiyle tartıştıkları iddia edilen Murat, Salih, Ahmet Boğakça kardeşleri öldürdü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Urfa’da muhtar ve korucu olan Müslüm Toraman ile yine kendisi gibi korucu olan 2 oğlu, tarla kiraladıkları mahallede sulama gerekçesiyle tartıştıkları iddia edilen Murat, Salih, Ahmet Boğakça kardeşleri öldürdü. Kardeşlerden İmam Boğakça’nın ise hayati tehlikesi bulunuyor.

Mezopotamya Ajansının haberine göre, Urfa’nın merkez Eyyubiye ilçesi Çerxê (Yolbilir) Mahallesi’nde arazi kiralayan Suruç ilçesi Hêcek (Höyükyanı) Mahalle Muhtarı ve Korucu Müslüm Toraman ile yine kendisi gibi korucu olan 2 oğlu, aynı bölgede arazi kiralayan Eskice Mahallesi Gölcük mezrasından Boğakça kardeşler ile sulama üzerine tartışmaya başladı. Önceki gün akşam saatlerinde yaşanan tartışma kısa sürede silahlı saldırıya döndü.

Korucuların karıştığı kavgayı doğrulayan Demirören Haber Ajansının haberine göre ise, kavgada, Murat, Salih ve Ahmet açılan ateş sonucu, Zeki, Adil ve İmam Boğaakça kardeşler ise taş, sopa ve bıçakla yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Suruç Devlet Hastanesi ile Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Murat, Salih ve Ahmet Boğaakça kardeşler, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Jandarma ekipleri, olayların daha fazla büyümemesi için sınır komşusu olan Höyükyanı ve Gölcük Mahallelerinde güvenlik önlemi aldı. Ekipler, kavgaya karıştığı belirlenen bazı kişileri de gözaltına aldı.

Kavgada hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstihbaratçıların koruculara saldırığı iddiası Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Eren Keskin: Dün Çiller, bugün Soylu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...