Barilla işçileri: Grev sayesinde birbirimizi tanıdık

Grevleri 9 gündür devam eden Barilla işçileri, birlik olup güçlendiklerini belirterek desteklerin kendilerini mutlu ettiğini aktarıyor…

13 Temmuz 2018 14:57
Son Güncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2018 18:30
Paylaş

Eda IŞIK
Çağlar KAZAK
Bolu

Barilla işçilerinin grevi 8. günü geride bıraktı. Birlik olup güçlendirdiklerini söyleyen işçiler, desteklerin de kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Sözleşme görüşmelerinden başta ekonomik maddeler olmak üzere anlaşma sağlanamaması üzerine 161 işçiyle birlikte greve çıktıklarını anlatan Tek Gıda-İş İşyeri Temsilcisi Cengiz Işıkyıldız, sendikalı olup de greve katılmayan 10 işçinin olduğunu ancak üretimin tamamen durduğunu söyledi. Çalışma koşullarında da sıkıntı olduğunu ancak grevi tetikleyen en önemli faktörün geçim sıkıntısı olduğunu ifade eden Işıkyıldız, asgari ücretin biraz üstünde yaklaşık 1800 lira ücret aldıklarını aktardı. Bu ücretle geçinmenin, çocuk okutmanın, temel gıda maddelerini almanın, faturaları karşılamanın zor olduğunu dile getiren Işıkyıldız, “22-23 yıldır bu fabrikada emek veren hiçbir işçi arkadaşımız bu ücretle çalışmayı hak etmiyor” dedi. Son dönemde her şeye zam geldiğini ve bunun tedirginliği artırdığını anlatan Işıkyıldız “Yani işçiye kaşıkla verilen kepçe ile alınıyor” dedi

Üretimdeyken işçilerin birbirini çok iyi tanımadığını ifade eden Işıkyıldız, “Yemek molalarında, servislerimizde sadece merhabalaşabiliyorduk. Grev bizi birbirimize yakınlaştırdı. Arkadaşlarımızın hayatlarına dair çoğu şeyi grev sayesinde öğrendik. Evlerimize gidip gelmeye başladık” dedi. Diğer işçiler de ailelerinin arkalarında olduklarını, grevin başarıyla sonuçlanması için onların da ellerinden geleni yaptıklarını ifade ettiler.

Öte yandan Barilla grevi 9. gününde dayanışma ziyaretleri ile devam etti. Grev alanını Kocaeli Frito Lay işçileri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bolu Şube üyeleri ve SES MYK üyesi Fikret Çağlayan ziyaret etti. Tek Gıda-İş Kocaeli Şube Başkanı Ali Bostan grev alanında kısa birer konuşma yaptı.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘Hedefimiz emeklilere ulaşmak ve örgütlenmek’

SONRAKİ HABER

Londra'da yüz binlerce kişi, Trump'ı protesto ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...