13 Temmuz 2018 14:52

‘Hedefimiz emeklilere ulaşmak ve örgütlenmek’

23. kuruluş yıl dönümü kapsamında Avcılar’da açıklama yapan DİSK/Emekli-Sen üyeleri, sendikal örgütlenme önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK/Emekli-Sen üyeleri sendikalarının 23. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Avcılar’da bulunan Marmara Caddesi girişinde açıklama yaptı. İstanbul Aksaray 3 No’lu Şube’nin çağrısıyla bir araya gelenler sendikal örgütlenme önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.

Burada konuşan Şube Başkanı Osman Özkan “Bugün yaşadıklarımız özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaması gerektiği tespitinin ne kadar doğru olduğunu ortaya koymaktadır. Türkiye 2002 yılında iktidara gelen AKP’nin uygulamaları ile ekonomik ve siyasi olarak bir krizin eşiğine sürüklenmiş bulunuyor. Temel hak ve özgürlükler askıya alınıyor” dedi.

Sendikal örgütlenme önündeki engellerin devam ettiğine dikkat çeken Özkan, “Kamu çalışanlarının grev hakkı yok. İşçiler grev hakkını, yasaların hükümete tanıdığı erteleme yetkisinden dolayı kullanamamaktadır. Amacımız Türkiye çapında yürüttüğümüz faaliyetlerle yok sayılan ve kahve köşelerinde zaman tüketmeye terk edilmiş emekliye ulaşmak ve örgütlemektir” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barodan Elçi sorusu: Bildiğiniz gerçekler mi sizleri suskunlaştırıyor?

SONRAKİ HABER

Barilla işçileri: Grev sayesinde birbirimizi tanıdık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...