13 Temmuz 2018 14:43

Barodan Elçi sorusu: Bildiğiniz gerçekler mi sizleri suskunlaştırıyor?

'Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için Diyarbakır Barosu olarak yaptığımız tüm çağrılar yetkililerin suskunluğuyla karşılık buldu.'

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Sertaç Buluttekin, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için yaptıkları bütün çağrıların yetkililerin suskunluğuyla karşılık bulduğunu belirterek, “Bildiğiniz gerçekler mi sizleri suskunlaştırıyor?​” diye sordu.  

Diyarbakır Barosu’nun, 28 Kasım 2015’de Sur’da Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle her hafta düzenlediği eylemin 133’üncüsü gerçekleştirildi. Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan eyleme, avukatlar cüppeleriyle katıldı. Eylemde, üzerinde Elçi’nin fotoğrafının yer aldığı Kürtçe ve Türkçe yazılı “Seni unutmayacağız” pankartı açıldı. Açıklamayı, Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Sertaç Buluttekin yaptı.

‘ÇAĞRILAR KARŞILIKSIZ’

Elçi cinayeti üzerinden 2,5 yıldan fazla bir süre geçtiğini hatırlatan Buluttekin, “Bu kadar uzun bir süre geçmesine rağmen toplumu derinden sarsan bu karanlık cinayete ilişkin hiçbir şekilde etkin bir soruşturma yürütülmedi. Cinayetin aydınlatılması için Diyarbakır Barosu olarak yaptığımız tüm çağrılar da maalesef ilgililerin ve yetkililerin suskunluğu ile karşılık buldu. Ama, biz adalet talep edenler olarak bu suskunluğu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Özellikle de devlet yetkililerin suskunluğunu! Neden bu suskunluk? Bildiğiniz gerçekler mi sizleri suskunlaştırıyor? Elbette ki bu suskunluğunuz, hem bizler de hem de toplumda devlet yetkililerine dair derin kuşkulara neden oluyor” dedi.

‘ELÇİ HEPİMİZ İÇİN ÖRNEKTİR’

Elçi cinayeti soruşturmasını yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na tavsiyede bulunan Buluttekin, “Sizler de Tahir Elçi’yi örnek alın. Onun yaptığı gibi adalet ve hak yolunda korkusuz ve cesur olun. Meslektaş olduğunuz Tahir Elçi, hukukçu ve hak savunuculuğu kimliğiyle gerçekten hepimiz için iyi bir örnektir” ifadelerini kullandı.  

Buluttekin, Elçi için adaletin gerçekleşmesi amacıyla bugüne kadar ortaya koydukları duruşlarından vazgeçmeyeceklerini ve asla susmayacaklarını vurguladı. Açıklama, beş dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa Şehir Hastanesi inşaatında iş bırakma eylemi

SONRAKİ HABER

‘Hedefimiz emeklilere ulaşmak ve örgütlenmek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...