13 Temmuz 2018 10:20

Parasız eğitim talebine 21 yıl hapis

Tutuklu öğrenci Alişan Taburoğlu, bir defa bile duruşmaya götürülmeden 21 yıl hapis aldığını söyledi: 'Suçum parasız eğitim istemek'

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

21 yaşındaki Akdeniz Üniversitesi öğrenci Alişan Taburoğlu, tutuklu bulunduğu Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde, hakkında alan 20’den fazla dava nedeniyle yargılama sürecinde yaşadığı sorunlar ve hakkında verilen cezalara dair bir mektup kaleme aldı.

30 Eylül 2016’da tutuklandığını belirten Taburoğlu, mektubunda “parasız eğitim” talebiyle katıldığı basın açıklaması ve eylemler nedeniyle hakkında 20’den fazla dava açıldığı bilgisini verdi.

Taburoğlu, “Mahkemelerde yargılandığım ve yargılanması biten 20’den fazla dosyam vardır. Ve bunların sadece birkaçına bizzat, fiziki olarak katılıp savunma yapabildim. Çoğunda mahkeme yüzü bile görmeden hapis kararları verildi. SEGBİS dayatmasının yapıldığı, mahkeme heyetlerinin hukuksuzca yargılamalar yaptığı, avukatlarımın haksızca tutuklandığı bu süreçte hakkımda toplamda 21 yıl hapis kararı verildi. 21 yaşımda 21 yıl hapis kararım var” dedi.

Taburoğlu, mektubunda durumuna dair “Benimki sadece tekil bir örnek. Yüzlerce hatta binlerce insanın bu adaletsizlikten yakındığını biliyorum. Bu adaletsizlikler teşhir edildikçe, halkımız bunları öğrendikçe, eleştirilip gündeme getirildikçe tüm bu sorunlar çözülmek zorunda kalacak” diye yazdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boğaz Adası'nda mahsur kalan mültecilerin tamamı kurtarıldı

SONRAKİ HABER

İlknur Alcan, cezaevlerindeki ihlal ve hukuksuzlukları aktardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...