13 Temmuz 2018 10:01

CHP'li 20 vekilden tren kazası için önerge: Gerçek neden araştırılsın

CHP'li Candan Yüceer Çorlu’da yaşanan tren kazası sonrası bölgede yaptığı çalışmaların ardından 20 vekille birlikte yeni bir araştırma önergesi verdi.

Fotoğraf: CHP basın bülteni

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu’da yaşanan tren kazası sonrası bölgede yaptığı çalışmaların ardından 20 CHP’li milletvekiliyle birlikte yeni bir araştırma önergesi verdi.

24 yurttaşın hayatını kaybettiği kazada, ‘ihmal’ tartışmalarına ilişkin soru önergesi veren CHP’li Yüceer, ‘Kazanın gerçek nedenleri araştırılmazsa yeni facialar yaşanabilir’ uyarısında bulundu.

CHP’li Yüceer’in TBMM Başkanlığına sunduğu önergede kazaya ilişkin TMMOB’ye bağlı meslek örgütleri ve sendikalar tarafından yapılan açıklamalarda  kazanın öngörülebilir ve önlenebilir nedenlerden ötürü meydana geldiğinin belirtildiğine dikkat çekilerek ‘ihmallere’ vurgu yapıldı. Önergede, “Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, demir yolu hatlarının bakım, denetim, kontrol iş ve işlemlerinde devlet sorumluluğunun özel şirketlere devredilmiş olması, özelleştirme politikaları nedeniyle TCDD bünyesinde çalışan personel sayısının ciddi oranda azaltılması, ‘yol bekçilerinin’ görevlerine son verilmesi, travers ve dolgu malzemelerinin kalitesi ve denetimine ilişkin sorunların olması gibi konulardan da söz edilmektedir” denildi.

‘BİR DAHA YAŞANMAMASI İÇİN’

Yayın yasağı ve yetkililerin konuya ilişkin açıklamalarının yetersiz olduğu belirtilen önergede, kazanın gerçek nedenlerinin ivedilikle araştırılması gerektiği ifade edildi:

“Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tren faciasına ilişkin soruşturma başlatılmış olsa da, Meclis tarafından kurulacak bir komisyonla bu konunun detaylıca araştırılması kamuoyunun bilgilenmesi ve kamu yararı açısından daha büyük önem arz etmektedir. Kazanın ardından yetkililerin kamuoyunu tatmin edecek aydınlatıcı bir açıklama yapmamış olması, Türkiye tarihinin en büyük tren kazalarından biri olan bu faciada birtakım ihmallerin olduğuna yönelik kuşkuları artırmaktadır. Kazanın nedenleri, kazanın gerçekleşmesinde varsa ihmallerin ve sorumluların ortaya çıkarılması ve bu ve benzeri kazaların bir kez daha yaşanmaması için alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla konunun tüm boyutları ile araştırılmasını saygılarımla arz ederim.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DİSK: Asgari Ücret Tespit Komisyonu Cumhurbaşkanına bağlanamaz

SONRAKİ HABER

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ali Aydın istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...