13 Temmuz 2018 07:55
Son Güncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2018 09:03

Yıldırım'a madalya veren Erdoğan: Bazıları gibi yolunu şaşırmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyası verilecek olan törende konuştu.

Fotoğraf: Cem Öksüz/AA

Paylaş

TBMM Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti 27. Başbakanı Binali Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyası veridli. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tevcih töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında Binali yıldırım için "40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi, bazıları gibi yolunu da şaşırmadı" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan konuşmasından satır başları şöyle: 

*Sadece son 16 yılda ülkemize milletvekili, Ulaştırma Bakanı, Başbakan olarak hizmet eden Binali Bey, inşallah bundan sonra TBMM Başkanı olarak çalışmalarına devam edecektir. Gerek Bakanlığı gerekse Başbakanlığı döneminde sergilediği uzlaşmacı, kuşatıcı ve samimi yaklaşımını Meclis Başkanlığı sürecinde de devam ettireceğine inanıyorum.

* Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı Sayın Binali Yıldırım, 2002'den beri AK Parti hükümetlerinde aldığı görevlerle ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı için ortaya koyduğu çabalarla gerçekten hepimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.

'YOLDA BIRAKMADI'

*Binali Bey, 40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi, bazıları gibi yolunu da şaşırmadı. Gücünü ve itibarını makamından değil; millete yapmış olduğu hizmetlerden alan bir arkadaşımız oldu.

* Binali Bey, FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğümüz amansız mücadelenin de en büyük destekçilerindendir. Bu dönemde Türkiye, terör örgütlerine yönelik tarihinin en başarılı operasyonlarını gerçekleştirmiştir.

*Binali Bey, asıl 15 Temmuz gecesinde demokrasiye, milletin iradesine, ülkemizin bağımsızlığına sahip çıkan cesaretiyle milletimizin gönlündeki yerini ayrıca pekiştirmiştir.

'UYUMUMUZU MECLİS BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE DE DEVAM ETTİRECEĞİMİZİ UMUYORUM'

*Binali Bey ile başbakanlığı dönemimizde yaşadığımız uyumu, Meclis Başkanlığı döneminde devam ettireceğimizi umuyorum.

*Binali Bey, MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli ile bu hassas süreci fitnecilere aldırmadan, takdire şayan bir şekilde yönettiler. Bu gayretleriyle sadece Türkiye'yi sürekli kriz, kaos ve istikrarsızlık üreten bir sistemden kurtarmakla kalmadılar, aynı zamanda ilk defa iki farklı partinin bir araya gelerek sandık yoluyla büyük bir dönüşüme imza atabileceklerini göstererek, Türk demokrasisinin gücüne güç, itibarına itibar kattılar.

*40 yılı aşan siyasi hayatımız boyunda milletimize efendilik değil, daima hizmetkarlık yaptık.

MADALYA TAKILDI 

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Binali Yıldırım davet edildi. Erdoğan, Binali Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyasını taktı. TBMM Başkanı Yıldırım da yeni sistem ile yürürlükten kalkan Başbakanlığın mührünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdi. 

BİNALİ YILDIRIM: YOLCULUĞUMUZ EBEDİYETE KADAR DEVAM EDECEKTİR

Binali Yıldırım söz aldı. Yıldırım, "Bu Şeref Madalyası benim için çok önemli bir anlam ifade ediyor. Erzincan'ın Refahiye kazasından, Kayı köyünden Bahar Hanım ve Topal Dursun'un evladı Binali Yıldırım olarak, böyle bir sorumluluğu sizinle beraber üstlenerek ülkeme ve milletime hizmet yapabildiysem, benim için en büyük mutluluk budur. Şartlar ne olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanım, 40 yıl önce başladığımız bu yolculuk ebediyete kadar devam edecektir." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Somalı anneler, Çanakkale’den haykırdı: Adaleti toprağa gömdüler

SONRAKİ HABER

Tekirdağ'da inşaat iskelesinden düşen işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...