13 Temmuz 2018 04:59
Son Güncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2018 06:48

Trump: Brexit planı ABD-İngiltere ticaret anlaşmasını bitirebilir

Trump, İngiltere'nin AB'den ayrılma süreci için hazırladığı yol haritasının ABD-İngiltere serbest ticaret anlaşmasını bitirebileceğini söyledi.

Fotoğraf: Beyaz Saray/Flickr

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma süreci (Brexit) için hazırladığı yol haritasının ABD ile İngiltere arasında planlanan serbest ticaret anlaşmasının sonunu getirebileceği uyarısı yaptı.

Trump, İngiltere'nin bulvar gazetelerinden Sun'a verdiği röportajda, mevcut planın ABD'nin İngiltere ile değil, AB ile muhatap olacağı anlamına geleceğini belirtti.

BBC'nin haberine göre Trump röportajda, İngiltere hükümetinin Brexit sonrası için öngördüğü planın "insanların oy verdiğinden çok daha farklı" olduğunu söyledi.

İngiltere ziyaretinin ilk gününde İngiltere Başbakanı Theresa May tarafından Blenheim Sarayı'nda kabul edilen Trump, Brexit yol haritası hakkındaki görüşlerini May'le daha önce paylaştığını söyledi. Trump "Ona bunun nasıl yapılması gerektiğini söyledim. Karar onun. Başka bir yoldan gitmek istedi. Beni dinlemedi" dedi.

Trump ayrıca hafta başında Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa eden Boris Johnson için "çok iyi bir başbakan olur" ifadesini kullandı.

Röportajın Trump'ın İngiltere ziyareti öncesi NATO Zirvesi için bulunduğu Brüksel'de yapıldığı belirtildi.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in ofisinden Trump'ın bu sözlerine yönelik henüz bir açıklama gelmedi.

Trump, dün NATO zirvesi sonrası İngiltere'ye hareket etmeden önce yaptığı açıklamada Ada'da göç konusundaki tutumu nedeniyle çok sevildiğini öne sürerek Avrupa Birliği'ne "göç politikası" uyarısı yapmıştı. (DIŞ HABERLER)


İNGİLTERE'DE PROTESTOYLA KARŞILANDI

Arif BEKTAŞ
Londra

ABD Başkanı Donald Trump, Brüksel’deki NATO Zirvesi’nden sonra gittiği İngiltere’de protestolarla karşılandı. Stansted Havaalanı’na öğle saatlerinde inen Trump, helikopterle Londra’ya geçti. Çok sayıda helikopter, savaş uçağı ve güvenlik gücünün güzergah boyunca denetim yaptığı 80 kilometrelik mesafeden sonra Regent’s Park’daki ABD elçiliğinin rezidansına ulaşan Trump’ı binlerce protestocu karşıladı.

“Ülkemizden defol”, “Seni Britanya’da istemiyoruz” sloganları eşliğinde helikopterden inen Trump, görüşmelerine başladı.

Trump, başkent Londra'daki Parlamento Meydanı'nda da protesto edildi. Protesto boyunca 'Bebek Trump' balonu da meydandaydı.

 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki çatışmada bir korucu yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Otopsi raporuna göre Şule Çet, ölümden önce cinsel saldırıya uğramış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...