13 Temmuz 2018 04:30

EMEP’ten Süperpak işçilerine dayanışma ziyareti

Antep'te EMEP, 20 Haziran’dan bu yana patronun sıfır zam teklifine karşı grevde olan Süperpak işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir, Karaman, Antep’te şubeleri bulunan Süperpak işçileri 20 Haziran’dan bu yana patronun sıfır zam teklifine karşı grevde. Aralarında Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in de olduğu EMEP üyeleri, Antep’te grevde olan işçilere dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

‘MÜCADELENİZİN YANINDAYIZ’

Ziyarette ilk olarak söz alan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, işçilerin verdiği haklı mücadelenin yanında olduklarını belirterek, “Partimiz işçi sınıfının partisidir, onların mücadelesi Emek Partisi’nin mücadelesidir” sözleri ile dayanışma duygularını iletti. Soma davasının karar duruşmasını hatırlatan Türkmen, “Bu sistemde işçilerin çıkarına olan herhangi bir şey yok. Yıllardır binlerce işçi iş cinayetlerine kurban gitti. Doğru düzgün bir yargılanma olmadı” ifadelerini kullandı.

‘O GÜNKÜ KARARLILIĞI GÖSTERMELİYİZ’

Türkmen’den sonra ziyarete gelen Başpınar OSB’nin farklı fabrikalarında çalışan işçiler konuştu. 1996 yılında Ünaldı’da yaşanan ve 20 bin işçinin katıldığı direnişi hatırlatan işçiler, hakların mücadeleyle kazanılacağı; taleplerin, işçilerin kararlı ve birlik içinde durdukları zaman yanıt bulacağını söyledi. İşçiler, “O günkü kararlılığı, direnci aynı şekilde göstermeliyiz” dedi.

‘DAVAMIZ EKMEK DAVASI’

‘Ekmeğimiz ayrı, türkümüz ayrı’ sözleriyle işçilerin ve patronun çıkarlarının çeliştiğini vurgulayan grevdeki işçiler, "Bizim davamız ekmek davası, haklıyız" ifadelerini kullandı.  (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

24 Haziran sonrası İYİ Parti'de CHP salvoları devam ediyor

SONRAKİ HABER

Dolar, 4,85 seviyesinde (13 Temmuz 2018)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...