'Zabıtalar yürüme engelli kişiyi kaldırıma bıraktı' iddiası

Şişli'de mendil satarak geçimini sağlayan yürüme engelli bir kişinin, zabıta ekipleri tarafından kaldırıma bırakıldığı iddia edildi.

12 Temmuz 2018 19:44
Paylaş

İstanbul Şişli'de mendil satarak geçimini sağlamaya çalışan yürüme engelli bir kişinin, zabıta ekipleri tarafından alınarak Kağıthane'de kaldırıma bırakıldığı iddia edildi. Yetkililerden yardım isteyen kişi, olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Kağıthane'de, Sadabat Mesire alanının kenarındaki kaldırımda yerde yatan bir kişi olduğunu gören vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, isminin Ufuk Kozan olduğu öğrenilen kişi için sağlık ekipleri istedi. Kozan, kendisinin zabıta ekipleri tarafından Şişli'den 4 kişi ile birlikte alınarak buraya bırakıldığını iddia etti.

Mendil satarak geçimini sağlamaya çalışan yürüme engelli Ufuk Kozan, "Zabıtalar Mecidiyeköy'den alıp beni buraya bıraktılar. 4 kişi daha vardı yanımda, onlar buradan gitti. Damar tıkanıklığım var, ayaklarımın üzerine basamıyorum. Dün gece ben uyurken tekerlekli sandalyemi çaldılar. Dışarıda parklarda yatıyorum. Şimdi niye böyle yapıyorlar bilmiyorum. Tekerlekli sandalye benim elim ayağımdı. Şişli'de akaryakıt istasyonu var, beni oraya bıraksalar keşke. Orada özürlü tuvaleti var, araba da var. Ne olur bana yardımcı olun" diye konuştu.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri evsiz, yürüme engelli Kozan'a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Kozan, daha sonra ambulans ile Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı.

ŞİŞLİ BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Faik Asım Kantoğlu olayla ilgili bir açıklama yayınladı. Kantoğlu, açıklamasında "İlçemiz sınırları içerisinde halkı rahatsız eden, arabaların camlarını silerek para talebinde bulunan veya vatandaştan rahatsız edici bir şekilde para talebinde bulunan kişiler İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğümüz ekipleri tarafından tespiti halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'nin ilgili birimlerine teslim edilmektedir. Haberlerde adı geçen Ufuk Ozan adlı vatandaşımızla ilgili bölge halkından gelen yoğun şikayet nedeniyle kendisiyle görüşmeler yapılmış, kendisinin evinin Kağıthane’de olduğunu bildirmesi beyanı sondasında polis ekipleriyle birlikte evine bırakılmıştır" ifadelerini kullandı. (İstanbul/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

'Yargıç, iktidarın koltuğunun altından çıkarak adalet üretebilir'

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de Soma eylemi: Emek cephesi olmadıkça bu cinayetler sürer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...