12 Temmuz 2018 16:03

Ingmar Bergman Altyazı’da

Altyazı Aylık Sinema Dergisi 185. sayısında kapağını İsveçli Yönetmen Ingmar Bergman’a ayırdı.

Altyazı Aylık Sinema Dergisi'nin 185. sayısının kapağı

Paylaş

Altyazı Aylık Sinema Dergisi 185. sayısında Ingmar Bergman kapağıyla çıktı. Dergi, uzun yıllara yayılan kariyeri boyunca hayata ve ölüme dair temel meselelere odaklanan, filmleriyle sinema dilini dönüştüren, sinema tarihine sayısız başyapıt armağan eden yönetmenin doğumunun yüzüncü yıl dönümünü yirmi sayfalık kapsamlı bir dosyayla kutluyor. Altyazı ayrıca, yönetmenin çığır açan filmlerinden ‘Persona’nın özel olarak tasarlanmış büyük boy posterini tüm okurlarına armağan ediyor.

PORTRE: LUCRECIA MARTEL

Günümüzün en önemli yönetmenlerinden Lucrecia Martel, yeni filmi ‘Zama’da bir sömürge memurunun beyhude bekleyişini, kendine has duyusal üslubuyla anlatıyor. Martel üzerine portre yazısında Burcu Aykar, Arjantinli yönetmenin seyircinin duyularıyla ve zaman algısıyla oynayan sinema diline yakından bakıyor. Dergide ayrıca, Martel’in son filmi olan, varoluşçu bir dönem filmi niteliğindeki Zama üzerine Berke Göl’ün kaleme aldığı bir değerlendirme yazısı da yer alıyor.

SÖYLEŞİ: MEHMET GÜRELİ

Altyazı temmuz-ağustos sayısında, prömiyerini 37. İstanbul Film Festivali’nde yapan Dört Köşeli Üçgen’in Yönetmeni Mehmet Güreli’yle yapılmış bir söyleşiye yer veriyor. Kendisini en çok etkileyen filmlerden çocukken oynadığı yönetmenlik oyununa uzanan sohbette Güreli, Salâh Birsel’in aynı adlı romanından uyarladığı filmin ortaya çıkış sürecini Altyazı okurlarıyla paylaşıyor.

UMUT TAZELEYEN FİLMLER

Altyazı’nın Umut Tazeleyen Filmler köşesinde bu ay Yazar ve Yayıncı Koray Löker, Ken Loach’un 2000 yapımı filmi Ekmek ve Güller’i (Bread and Roses) kaleme alıyor. Övgü Gökçe, bu sayıdaki Bir Sinema Psikopatının Listesi’nde ‘Bir Daha İzlemem’ başlıklı bir film seçkisini Altyazı okurlarıyla paylaşıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yazar Fırat Ceweri’ye ödül

SONRAKİ HABER

Ege’de ‘Barış Buluşması’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...