12 Temmuz 2018 14:57

Roboski'den Yaşar Güler tepkisi: Yargılanacağına ödüllendirildi

Roboskili aileler: İhmaller zincirinin en başındaki kişiler yargılanıp cezalandırılması gerekirken, terfi ediliyor. Ödüllendiriliyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak'ta Roboskili aileler adalet arayışlarının 341’inci haftasında, katliama neden olan hava harekatının yapılması kararının alındığı toplantıya başkanlık eden Orgeneral Yaşar Güler’in Genelkurmay Başkanlığı’na atanmasına tepki gösterdi.
 
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, savaş uçakları bombardımanı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarının 341’inci haftasında kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına Veli Encu açıklama yaptı.

SOMA KARARINA TEPKİ

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasına ilişkin açılan davada çıkan karara tepki gösteren Encu, “Roboski Katliamı’nın faillerini aklayan ve koruyan yargı, Soma Katliamı Davası'nda sanıklara verdiği ödül gibi ‘cezalar’la hem ailelerin hem de toplumun vicdanını yaralamıştır. Kararı protesto ediyoruz” dedi.  

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasını da değinen Encu, ihmallerden dolayı insanların hayatını kaybetmediği bir günün olmadığına dikkat çekti.

‘YARGILANIP CEZALANDIRILMASI GEREKİRKEN, TERFİ EDİLİYORLAR’

Yaşanan katliamlar sonrası sorumluların istifa etmediklerini ve yargılanmadıklarını hatırlatan Encu, şöyle devam etti: “Tekirdağ’da yaşanan tren faciasında olduğu gibi hala istifa yok. İhmaller zincirinin en başındaki kişiler yargılanıp cezalandırılması gerekirken, terfi ediliyor. Ödüllendiriliyor. Roboski Katliamı’nın yaşandığı günün akşamı, bombardımandan 2 saat önce Genelkurmay İzleme Merkezi'nde Heron görüntülerini izleyip ve hava harekatına karar veren Orgeneral Yaşar Güler şimdi Genelkurmay Başkanı.” 
 
Encu son olarak, cezasızlık politikaları son bulana kadar mücadelelerini yükselteceklerini dile getirdi. (Şırnak/MA)

 {{356596}}

ÖNCEKİ HABER

BAE’ye ‘savaş suçu’ suçlaması

SONRAKİ HABER

Yazar Fırat Ceweri’ye ödül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...