04 Eylül 2012 10:48

Alkim’den 13 işçi atıldı

Sendikalı işçiye tahammülü olmayan patronlara, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Alkim Kağıt fabrikasının patronu da eklendi. 13 işçi Selüloz-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için fabrikadan 13 işçi atıldı. Türk-İş Ege Bölge Temsilciliği işçilerle birlikte fabrika önünde

Alkim’den 13 işçi atıldı
Paylaş

Eylemde konuşan Selüloz-İş Genel Başkan Yardımcısı İlhan Aktaş, Alkim patronuna içerideki baskılardan vazgeçme çağrısı yaptı. Patronların örgütlenme hakkından yararlanabildiklerini söyleyen Aktaş, işçilere bu hakkın verilmediğini dile getirdi.  Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç da, Türk-İş ve şubeler olarak, atılan işçilerin yanında olacaklarını belirtti. Karakoç, “Bu burada bitmeyecek. Tüm işyerlerinde bir örgütlenme seferberliği başlattık. Burada işçiler eylemlerine devam edecek” diye konuştu.  

YÜZDE SIFIR ZAM

Gazetemize konuşan işçiler de mücadelelerine devam edeceklerini dile getirdi.

Mekanik bölümünde çalıştığını ve 22 Ağustosta işten atıldığını dile getiren Özgür Akduman, tazminatlarının da ödenmediği bilgisini verdi. Fabrikadaki koşulların diğer fabrikalara göre iyi sayılabileceğini ancak ücretlerinin çok düşük olduğunu söyleyen Akdulan, “Ücretlerimiz 700 lira ila 1200 lira arasında. Bakımcı olduğum için öğle tatiline telsizle gidiyorum. Anons geldiğinde yemeğimi bırakıp arızaya gidiyorum. Sonra gelip soğuk yemeği yemeye devam ediyorum. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

“Alkim sürekli kazanıyor. Biz daha da büyümesini isteriz ama burada işçinin de bir yerlere gelmesi gerekiyor” diyen Ali Akça da, ücretlerine yüzde 0, yüzde 1 ya da 2 oranında zam yapıldığını anlattı. Bölümler arasında büyük farklar olduğunu söyleyen Akça, “Aynı işi yapan birine yüzde 3, diğerine 4, bir başka bölümdekine yüzde 10 zam yapılıyor. Bu insanların tepkisini çekiyor. Vardiyalar da düzensiz. Bunların düzeltilmesini istiyoruz” diye konuştu.

ALKİM’İ ALKİM YAPTILAR

11 yıldır Alkim’de çalışan Mehmet Yalkın işten atılırken tazminatlarının ödeneceğinin söylendiğini ancak hâlâ alacaklarının ödenmediğini söyledi. “Bizi tasarruf tedbirleri gerekçesiyle attılar ama içeride mesaili çalışma var. Yerimize işçi alacaklar. Benim arkadaşımı mülakata çağırdılar” diyen Yalkın, haklarını sonuna kadar arayacaklarını vurguladı.  

Fabrika daha deneme üretimindeyken işe girdiğini anlatan Can Öztürk, 2-3 ay boyunca sürekli 12 saat, hafta tatili bilmeden çalıştırıldıkları bilgisini verdi. “İlk kağıt çıktı, ilk satışlar başladı. Alkim giderek büyüdü. O zamanlar hakkımızı alıyorduk. 2001 Eylül’den sonra maaşlar giderek geriledi” diyen Öztürk, haklarını istediklerini ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Artvin’e maden değil su ve doğa lazım

SONRAKİ HABER

Polisten Kürtçe isim işkencesi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...