12 Temmuz 2018 12:02

Kağıthane Belediyesi eşcinsel işçileri işten çıkardı

Kağıthane Belediyesi, çöp toplama işi yapan 3 işçiyi eşcinsel ilişki yaşadıkları gerekçesiyle işten çıkardı.

Logo: Kağıthane Belediyesi

Paylaş

AKP'li Kağıthane Belediyesi, eşcinsel ilişki yaşadıkları gerekçesiyle çöp toplama işi yapan 3 işçiyi işten çıkardı. Belediye yönetimi yürütülen soruşturma sonrasında, şoförler İ.D, A. A. ve R. S’nin işine tazminatsız olarak son verilirken, işten çıkarıldığı ifade edilen M. Ş’nin “Mağdur olduğu için” işine devam ettiği öğrenildi.

Hürriyet’in haberine göre fesih bildiriminde işten çıkarmaya gerekçe olarak “Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller” maddesi gösterildi. İşten çıkarılan A. A. ve R. S, geçen ay işe iade davası açtı. Dava dilekçesinde, işten çıkarmanın haksız gerekçeye dayandırıldığı belirtildi.

BELEDİYE: TAVİZ VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Konuya dair Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada “Söz konusu olay, bölgemiz dışında gerçekleşmiş.  Aynı zamanda mesai saatleri içinde de gerçekleşen bir olay değil. Gerçekleştiği söylenen bu uygunsuz olayda ismi geçenler, belediye temizlik hizmetlerinde taşeron olarak çalışan isimlerdir. Olay, tarafımızdan öğrenildiğinde, vakit kaybetmeksizin yapılan bir iç soruşturma ile hemen ilgili kişiler işten çıkarılmıştır. Böylesi bir olaya hiçbir koşulda taviz vermemiz mümkün değildir” denildi.

İŞÇİLERİN AVUKATLARI: YARGIYA TAŞINDI

Davacı kamyon şoförlerinden A. A. ve R. S’nin avukatları Mehmet Benan Ülgen ve Mine Begüm Işık ise, yargılaması devam eden konu ile ilgili ayrıntılı açıklama yapamayacaklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AA: MİT, Azerbaycan ve Ukrayna'daki iki 'FETÖ' mensubunu yakaladı

SONRAKİ HABER

Boydak Holding'in eski yöneticilerine hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...