12 Temmuz 2018 11:05

Mücahit Göker konseri yarın Hancı’da

İlk albümü olan Dara Hênî’yi müzikseverlerle buluşturan Mücahit Göker, yarın Taksim’deki Hancı’da konser verecek.

Mücahit Göker'in Dara Hênî albümünün kapağından…

Paylaş

Zazaca müzik yapan Mücahit Göker, yarın İstanbul Taksim’deki Hancı’da konser verecek. 22.00’de başlayacak konserinde Göker, albümünde yer alan şarkılarını seslendirecek.

26 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra müzik çalışmalarına ağırlık veren Göker, ilk albümü olan Dara Hênî’yi (Genç) müzikseverlerle buluşturdu. 8 şarkıdan oluşan albümün düzenlemesini Serdar Keskin yaparken, Göker albümünde kendisinin yazdığı beş şarkısı yer almıştı.

Konserle ilgili sorularımızı yanıtlayan Göker şunları söyledi:

“Günümüze kadar iniş çıkışlarla kendini gösteren insanlık mücadele tarihi; sanırım coğrafyamızda yeni bir evresini yaşamakta. Olumsuza, umutsuzluğa ibrenin döndüğü günümüzde yaşamın bir çok alanında sıkışmışlık hali görülmekte. Bu durum kültürel sanatsal etkinliklere de oldukça yansıyor. Zorlukları aşmanın en önemli yollarından biri de umutsuzluğa düşmeden sanatsal üretimi sürdürerek bunu paylaşabilmenin yollarını aramak olmalı. Neredeyse nefes almanın zorlaştırılmaya çalışıldığı bir ortamda ortak duyguları, umutları, paylaşımları çoğaltarak sürdürebilme yollarından biridir müzik.. Sanırım buna gün geçtikçe daha fazla ihtiyaç duyacağız.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Çorlu faciasının gerçekleştiği hat için 680 milyon avro hibe iddiası

SONRAKİ HABER

Zuhal Olcay'a 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten 11 ay 20 gün hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...