12 Temmuz 2018 10:46

Dokuz Eylül'deki mezuniyet törenine TMMOB çağrılmadı!

TMMOB, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezuniyet törenine çağrılmadı.

Fotoğraf: Wikimedia Commons

Paylaş

Türk Mimar ve Mühendisler Odası İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin bu seneki mezuniyet törenine 'programdaki zaman kısıtlılığı' gerekçe gösterilerek çağrılmaması ile yazılı açıklama yaptı.

İktidarın, akademik alanı, üniversiteleri dizayn etmeye yönelik adımlarının her geçen gün daha ileri bir aşamaya taşındığının ifade edildiği açıklamada "İktidar, kendi hedefinde olan kesimlerle üniversitelerin, akademik kadroların, öğrencilerin de ilişkilenmemesi doğrultusunda çabalarken, akademik özerkliği hiçe saymayı sürdürüyor. Buna paralel olarak, rektörlerin artık üniversite bileşenlerince seçilmişlerden değil, cumhurbaşkanınca atanmışlardan oluşur hale gelmesinin yansımalarını da görmeye devam ediyoruz." denildi.

'ASIL GEREKÇE SİYASİ TERCİH'

Üniversite yönetiminin 'programdaki zaman kısıtlılığı' cevabının mantıklı bir açıklama olmadığının dile getirildiği açıklama şöyle sürdürüldü "Ortada “siyasi” bir tercih olduğunu düşünüyoruz. Siyasi bir tercih vardır, çünkü üniversiteler, akademik süreçler artık siyasi çıkar ve beklentilerden bağımsız, özerk işlememektedir. Üniversiteler, tek adam rejiminin en önemli uygulama alanı haline getirilmektedir. 24 Haziran seçimleri sonrasında hızla görüldüğü üzere, tüm ülkenin kaderinin olduğu gibi, üniversitelerin, akademisyenlerin kaderinin de tek adamın iki dudağının arasında olduğu açıktır".

'TMMOB İLE YAN YANA GÖRÜNME KORKUSU'

Dokuz Eylül Üniversitesi yönetiminin tek adam rejimi ile zıt düşme endişesiyle hareket ettiğinin eklendiğini açıklamada "İktidara biat etmeyen, uzmanlık disiplinleri çerçevesinde doğru ve yanlışları dile getiren TMMOB ile yan yana görünme korkusuyla bizleri öğrencilerden, akademiden tecrit etmeye çalışmaktadır. Ancak bizlerin, meslektaş adayı öğrencilerimizle ve akademisyenler ile bağlarını hiçbir şekilde koparmayacağını, bu bağları kuvvetlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi, iktidarın çabalarının nafile olduğunu kamuoyunun bilmesini isteriz. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu olarak, mezun olacak öğrencilerimize, bugün yanlarında olamayacağımız için üzgün olduğumuzu, ancak tüm meslek yaşamları boyunca asla yalnız kalmayacaklarını belirtirken, kendilerini tebrik eder, meslek yaşamlarında başarılar dileriz" denildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Jin News’in Diyarbakır bürosuna polis baskını

SONRAKİ HABER

BES: İhraçlar, mahkeme kararlarına rağmen yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa