12 Temmuz 2018 10:42

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi'ne 6 ayda 580 başvuru!

Yılın ilk altı ayında İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi'ne destek talebiyle 580 başvuru yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu  çocuklara yönelik cinsel suçlar ile cezalandırma yöntemleri olarak idam ve hadım başta olmak üzere çocuk ihmal ve istismarı ile ilgili güncel sorunlar hakkında  basın toplantısı düzenledi. 

Baronun başkanlık odasında yapılan basın toplantısında basına açıklamada bulunan Baro Sekreteri ve Komisyon Sözcüsü Avukat İlke Erol, baro bünyesinde kurulan çocuk hakları merkezine 2017 yılında 780 başvuru yapıldığını, 2018'in ilk aylık kısmında ise 580 başvuru yapıldığının bilgisini vererek artışa dikkat çekti. 

'ŞİDDETİ ÖNLEME ULUSAL EYLEM PLANI UYGULANMALI'

Eril ve cinsiyetçi söylemlerin ortadan kaldırılmasını isteyen Erol çocukların cinsel obje olarak gören değerlendirmelerin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Meselenin bütüncül çözümü için öncelikle mecliste kurulması önerilen çocuk hak ve ihlallerine ilişkin komisyonların hızlıca kurulması gerektiğini de ifade eden Erol "Çocuğa Yönelik Şiddeti Önleme Ulusal Eylem Planı'nın çıkması ve uygulanmaya başlanması, bu alanda çalışan sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yürütülmesi ve bu çalışmaların kamu idaresi tarafından desteklenmesi gerekmektedir" dedi. 

Çocuğa yönelik şiddetin 3-5 münferit olaydan ibaret olarak ele alınmadan bir bütün olarak ele alınması gerektiğini de ekleyen Erol idam veya hadım cezalarının çözüm olmadığını dile getirdi. Erol şunları söyledi "Çocuğa yönelen her türlü istismar için çözüm çocuğa özgü adalet, koruma ve rehabilitasyondur. Bu bağlamda şiddete şiddet ile karşılık vermek yerine çocukların korunması odağında bütüncül çözüm üretilmelidir". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK'ten Soma davası açıklaması: Çıkar ortaklığını korudular

SONRAKİ HABER

Somalı aileler tepkili: Biz elimizi ayağımızı hiçbir şeyden çekmedik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...