04 Eylül 2012 09:51

TTB: ÖSYM Başkanı istifa etsin

ÖSYM skandallarına bir yenisi daha eklendi. 2010 yılında yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) bazı soruların mahkeme kararıyla iptal edildiğini duyurularak sıralamanın değiştiği bilgisinin verilmesinin ardından çok sayıda kişi mağdur oldu. 2010 yılında yapılan TUS’ta atması yapılan TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Melda Pelin Yargıç,

TTB: ÖSYM Başkanı istifa etsin
Paylaş

ÖSYM skandallarına bir yenisi daha eklendi. 2010 yılında yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) bazı soruların mahkeme kararıyla iptal edildiğini duyurularak sıralamanın değiştiği bilgisinin verilmesinin ardından çok sayıda kişi mağdur oldu. 2010 yılında yapılan TUS’ta atması yapılan TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Melda Pelin Yargıç, yapılan atamada kendi puanına göre yüksek bir yere yerleştirildiğini paylaştı. Yargıç, başka bir arkadaşının hakkını ‘gaspettiğini’ öğrendikten, işine yerleştikten 9 ay sonra yerleştirildiği bölümden ayrıldığını anlattı. Yargıç, “1.5 yıl sonra gelen adalet adalet değildir. Bu arada geçen süre bedeli ödenemeyecek sorunlara yol açtı” dedi.

DAHA KAÇ SKANDAL GEREK?

TTB ve Ankara Tabip Odası (ATO) tarafından yapılan ortak yapılan basın toplantısında konuşan Yargıç, “Bu konuda şeffaf davranılmamıştır, belki yüzlerce hekim mağdur kalacak” dedi. Yargıç, bu yeni skandal için ÖSYM Başkanı Ali Demir’i istifaya çağırdı. Yargıç, “İstifa için kaç skandal daha bekleniyor?​” diye sordu.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilgi’yle direniş başladı!

SONRAKİ HABER

Yeşil altını keşfettiler, yaşamları değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...