12 Temmuz 2018 10:28

'Emeklilerin insanca yaşam sürmesi için örgütlü mücadeleye devam'

DİSK Emekli Sen Adana Şubesi kuruluşunun 23. yılında yaptığı basın toplantısında emeklilerin sendikalı olması için mücadelenin süreceğini vurguladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK Emekli Sen Adana Şubesi kuruluşunun 23’üncü yıl dönümü nedeniyle DİSK Bölge Temsilciliğinde basın toplantısı gerçekleştirdi.

DİSK Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu, Genel-İş Şube Sekreteri Serdar Çapar, CHP Önceki Dönem Milletvekili İbrahim Özdiş ve HDP yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan DİSK Emekli Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Bunsuz, emeklilerin insana yaraşır bir hayat sürmesinin örgütlülükle mümkün olduğu bilinciyle sendikalarının kurulduğunu belirterek 23 yıldır emeklilerin sendikalı olması için mücadele verdiklerini söyledi.

EMEKLİLER ÇAĞDAŞ DÜNYA STANDARTLARININ ÇOK GERİSİNDE YAŞIYOR

Milyonlarca emeklinin çağdaş dünya standartlarının çok gerisinde yaşadığını dile getiren Bunsuz, “Kuşkusuz tek adamın belirleyici olduğu yeni yönetim şeklinde, ekonomik krizin faturası yoksul halka ödetilecektir. Bunun en önemli göstergesi sermaye örgütlerinin 24 Haziran seçimlerinden hemen sonra yaptıkları açıklamalarda yürütmeye reform ve vergiyi tabana yayma görevi vermeleridir” diye konuştu.

Emeklilerin sendikal haklarının engellendiğine dikkat çeken Bunsuz, “23 yıldır bu ülkede adalet arıyoruz. Zira sendikamız kurulduğu günden itibaren sistem tarafından emeklinin sendikası olmaz mantığıyla engellenmeye çalışılıyor. 2003 yılında  Ankara 25’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kazandığımız davanın kesinleşmiş kararı görmezden gelindi ve pozitif hukuk kuralları çiğnenerek sendikamız hakkında 2007’de kapatma kararı verildi” dedi. Temel Hak ve Özgürlüklere ilişkin milletlerarası anlaşmaların tamamında sendika kurma ve üye olma hakkının herkese tanındığını ve dolayısıyla emeklilerin de sendika kurabileceğini ifade eden Bunsuz, AİHM’de olan davayı kazanacaklarına emin olduklarını belirterek mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direnirsen bağ olur: 'Yalnız Efe' topraklarını satmadı, kazandı

SONRAKİ HABER

DİSK'ten Soma davası açıklaması: Çıkar ortaklığını korudular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...