12 Temmuz 2018 08:54

Almanya'dan sınır dışı edilen Afgan mülteci intihar etti

Almanya'dan sınır dışı edilen Afgan sığınmacının Kabil'de intihar etmesi nedeniyle Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in istifası isteniyor.

 Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer Fotoğraf: Erbil Başay/AA

Paylaş

Almanya'dan sınır dışı edilen 23 yaşındaki Afgan mülteci Kabil'de intihar etti. Afgan sığınmacılar hakkındaki ifadeleri ve Afgan mültecinin Kabil'deki intiharının duyulmasının ardından Almanya İçişleri Bakanı Seehofer'e istifa çağrısı yapıldı.

Seehofer'in dün katıldığı bir toplantıda Afganistan'a 69 sığınmacının gönderildiğini belirterek, "Tam da benim 69. doğum günümde Afganistan'a 69 kişi geri gönderildi. Bunu ben sipariş etmedim. Bu (sayı) normalin üzerinde." ifadelerini kullanması ülkede eleştirilere sebep oldu.

Sol Parti Milletvekili Jan Korte, sığınmacının ölümünden Seehofer'in de büyük ölçüde sorumlu olduğunu belirterek, "Seehofer’in gitmesinin zamanı geldi." dedi.

Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Anton Hofreiter de Seehofer'in görevinin hakkını veremediğini ve bu görev için uygun olmadığını kaydetti.

Partinin diğer Eş Başkanı Katrin Göring Eckardt de sınır dışı konusunda şaka yapılamayacağını belirterek, "İnsan hayatına ilişkin kararlar kötü ellerde" değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Seehofer, hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından da eleştiriliyor.

SPD Gençlik Teşkilatı (Jusos) Genel Başkanı Kevin Künert, "Acınacak durumdaki Seehofer'in karakter olarak makamını dolduramadığını" belirtti.

SPD Milletvekili Thomas Oppermann da insanların sınır dışı edilmelerinin ciddi bir konu olduğunu ifade ederek, "Bu konuya ilişkin şaka yapılmaz." yorumunda bulundu.

Seehofer, geçen ay mülteciler konusunda Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüş ayrılığı yaşamış ve bu konu koalisyon krizine yol açmıştı. Taraflar  yoğun görüşmeler sonucunda uzlaşmaya varmıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Antep'in kadın taksi şoförü: Biz kadınlar her işi yaparız

SONRAKİ HABER

NATO zirvesi Trump kriziyle başladı, Trump kriziyle bitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa