04 Eylül 2012 09:50

Bilgi’yle direniş başladı!

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden atılan işçiler rektörlük önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.İstanbul Bilgi Üniversite’nde destek personeli olarak çalışan 13 işçinin ‘Dolapdere Kampüsü’ndeki bir binanın hizmet dışı kalacak olması ve bunun neden olacağı küçülme &lsquo

Bilgi’yle direniş başladı!
Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversite’nde destek personeli olarak çalışan 13 işçinin ‘Dolapdere Kampüsü’ndeki bir binanın hizmet dışı kalacak olması ve bunun neden olacağı küçülme ‘ gerekçe gösterilerek işten atılması üzerine işçiler üniversitenin Santral Kampüsü önünde bir araya gelerek rektörlüğün önüne kadar yürüdü.

‘İşten Atılan İşçiler  Geri Alınsın’ pankartı arkasında bir araya gelen işçilere, DİSK’e bağlı sendika üye ve yöneticileri, direnişte olan THY işçileri, Emek Partisi ve ÖDP üyeleri de destek verdi.

Rektörlüğün önünde alkış ve ıslıklarla üniversite yönetimini protesto eden işçiler ‘İş ekmek yoksa barış da yok’ , ‘Susma haykır, sendika haktır’ sloganları attı.

Basın açıklamasından önce söz alan atılan işçilerden Mehmet Işık, ‘üniversite yönetimi bizi sendikal örgütlenmede aktif rol oynadığımız için attı’ dedi. 2010’dan bugüne maaşlarına sadece 50 TL zam yapıldığını, üniversitenin genel sekreterinin evinin taşıma işinin bile kendilerine yaptırıldığını belirtti. Ardından söz alan üniversitenin tanıtım ve kurumsal ilişkiler bölümde çalışırken atılan Beyhan Demir, ‘üniversite bizleri bir telefonla işten çıkardı’ dedi. Üniversitede halen çalışmakta olan işçilerin mesailerinin ödenmediğini belirten Demir, ‘bizim gibi atılmaktan korktukları için seslerini çıkaramadıklarını’ söyledi.

Basın açıklamasını okuyan Sosyal-İş İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ağuş, üniversitede işçi kıyımı yaşandığını, üniversitenin öğrencilerine ve akademik personele olumsuz, sağlıksız ve güvensiz bir çalışma ortamı olsrsk geri döneceğini söyledi. Üniversitenin işten çıkarmalara’küçülme’  olarak gösterdiği gerekçeye ise ‘üniversitenin gerek fiziki gerek insan kapasitesi olarak küçülmediğini hepimiz biliyoruz. Eğer burada küçülen bir şey varsa o da, üniversitenin değerleridir’ diye tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından DİSK Genel Başkanı Erol Ekinci, Bilgi Üniversitesi’ne sendikanın girdiği günden beri işçilerin sürgün ve tehditlerle karşı karşıya kaldığını söyledi. Ekinci, ‘Yasal bir hak olan sendikaya üyele olan işçilere haksızlık eden üniversite yönetimi öğrencilere adaleti ve hukuku nasıl öğretecek? diye sordu.

Basın açıklamasının ardından işçiler oturma eylemine geçti. Talepleri karşılanıncaya kadar oturma eylemine devam edeceklerini bildirdiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

83 asker ‘kaza’ sonucu yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

TTB: ÖSYM Başkanı istifa etsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...