12 Temmuz 2018 05:07

‘Muharrem İnce bugün kurultay çağrısı yapacak’ iddiası

Muharrem İnce'nin bugün Habertürk'te katılacağı programda CHP'de olağanüstü kurultay çağrısı yapacağı iddia edildi.

Fotoğraf: Muharrem İnce Seçim Ofisi

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin bugün katılacağı televizyon programında olağanüstü kurultay için çağrı yapacağı öne sürüldü.

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre İnce bugün Habertürk’te katılacağı programda 24 Haziran’daki seçimlerden bugüne kadar yaşadıklarını ve neden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya ‘çekil’ daveti yaptığını açıklayacak.

İnce’ye yakın partililerin, bugüne kadar 600’e yakın delegeden olağanüstü kurultay için imza atma sözü aldığı, notere başvuracakları ve olağanüstü kurultay için süreci başlatacakları kaydedildi.

PARTİ MERKEZİNDE GÜNDEM YEREL SEÇİM

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan önlerinde duran öncelikli görevin yerel seçimlere hazırlanmak olduğunu ifade ederken, “ “Biz yolumuza bakıyoruz. Ben imza toplanacağına ihtimal vermiyorum. Parti tabanı, parti içi yarış değil iş istiyor. Örgütü seçime hazırlamayı bekliyor herkes” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ise ODTÜ ve iki bağımsız kuruluşa yaptırdığı seçim analizlerinin tamamlanmasının ardından yerel seçimler için çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

‘KURULTAY İSTEMEYECEĞİM’ DEMİŞTİ

İnce, 24 Haziran öncesi ve sonrası yaptığı açıklamalarda Kılıçdaroğlu’dan kurultay talebinde bulunmayacağını, kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren Kılıçdaroğlu’ya vefasızlık yapmayacağını, ancak Kılıçdaroğlu ayrılırsa genel başkan olacağını söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TBMM’nin yeni başkanı 335 oy alan Binali Yıldırım oldu

SONRAKİ HABER

Alanya'daki otelde 72 kişi zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...