04 Eylül 2012 09:43

Bireysel silahlanma Meclis gündeminde

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, bireysel silahlanma nedeniyle meydana gelen ölümleri araştırmak amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.Birtane, aynı konuyla ilgili de Başbakan Tayyip Erdoğan’a bir dizi soru yöneltti. “TÜİK verilerine göre Türkiye’de her yıl 700 kişi “meskûn mahalde ateş et

Bireysel silahlanma Meclis gündeminde
Paylaş

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, bireysel silahlanma nedeniyle meydana gelen ölümleri araştırmak amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

Birtane, aynı konuyla ilgili de Başbakan Tayyip Erdoğan’a bir dizi soru yöneltti. “TÜİK verilerine göre Türkiye’de her yıl 700 kişi “meskûn mahalde ateş etme” sonucu vurularak hayatını kaybediyor. Çocuklarımız evlerinin balkonunda, parklarda, sokakta, araç içerisinde nerden geldiğini bilmedikleri kurşunların hedefi oluyor” diyen Birtane, Ali Mefai’nin ve Umut Ceylan’ın ölümlerini de hatırlattı. Birtane, “Ortada 8 milyon kadar bireysel ruhsatlı ve ruhsatsız silah dururken, kimse can güvenliği olduğunu söyleyemez” dedi. Birtane, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti: “Şu an Türkiye’de bireysel silahlanma kapsamında kadın sayısı ve erkek sayısı olmak üzere kaç kişide ruhsatlı silah bulunuyor? Bu kişilerden birden fazla silahı olan kişi sayısı kaçtır? Çeşitleri nelerdir? 18 ve 21 yaşlarında ruhsatlı silahı bulunan kişi sayısı kaçtır? Türkiye’de bireysel silahlanmanın bu kadar çok olmasının nedenleri nelerdir? Ruhsatlı ya da ruhsatsız silah bulundurma sonucu her gün ölüm olayları yaşanıyor. Bu durumu nasıl ortadan kaldırmayı düşünüyorsunuz?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP ve Levent Tüzel'den Yeni Şafak'a yanıt

SONRAKİ HABER

83 asker ‘kaza’ sonucu yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...