04 Eylül 2012 10:48

EMEP ve Levent Tüzel'den Yeni Şafak'a yanıt

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Yeni Şafak Gazetesinde 2 Eylül Pazar günü yer alan haberin iftira ve çarpıtma dolu ibareler içerdiğini söyledi.“Bilindiği üzere, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle, Antakya’da düzenlenen mitinge binlerce Antakyalı katılmıştır. Mitingi KESK, TMMOB,

EMEP ve Levent Tüzel'den Yeni Şafak'a yanıt
Paylaş

“Bilindiği üzere, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle, Antakya’da düzenlenen mitinge binlerce Antakyalı katılmıştır. Mitingi KESK, TMMOB, DİSK, TTB, EMEP, ÖDP, Halkevleri gibi demokratik kitle örgütü, sendika ve meslek örgütleri ile partilerin içinde yer aldığı Suriye’ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu düzenlemiştir” diyen Gürkan, mitingde yapılan konuşmalarda, ABD’nin başını çektiği emperyalist güçlerin Ortadoğu’ya ve Suriye’ye müdahale politikalarının eleştirildiğini, El Kaideci-Selefi şeriatçı güçlerin Antakya’da konuşlandırılıp eğitilmesine son verilmesi ve Türkiye’nin Suriye ile savaşa girmemesi talebinin dillendirildiğini kaydetti.

Gürkan, “Arap ve diğer Ortadoğu halklarının özgürlük, adalet, eşitlik ve onurları için ayaklanmaları haklı ve soylu bir eylemdir. Ancak, ayaklanmaların başladığı ilk andan itibaren, emperyalistlerin bu halk hareketlerine sessiz kalmayacağını, fırsatını bulduğu anda müdahale edeceğini öngörmüştük. Nitekim, ayaklanmaların yaşandığı pek çok ülkede, halk güçlerinin örgütsüzlüğü ve deneyimsizliği nedeniyle, maalesef emperyalist güçler ve onların işbirlikçileri, halkın haklı taleplerini istismar etmiş ve devrilen diktatörlerin yerine işbirlikçi yeni hükümetler kurulmuştur” dedi.

Suriye halkının da Arap ayaklanmalarından etkilendiğini ve Beşar Esad iktidarına karşı gösterilere başladığını belirten EMEP Genel Başkanı, sonraki süreçte emperyalist güçler ve başta AKP Hükümeti olmak üzere işbirlikçilerin duruma müdahale ettiğini ve Esad rejimine alternatif olarak Müslüman Kardeşler, El Kaide, Selefiler gibi güçleri destekleyerek alternatif bir iktidar odağı yaratmaya çalıştıklarını vurguladı.

Gürkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Halkın isteklerinin BAAS rejimini ve Beşar Esad’ı desteklemekle bir ilgisi yoktur, antiemperyalist tutumla ilgisi vardır. Yeni Şafak Gazetesi ve AKP yandaşları gizli örgütler, gizli faaliyetler vs. arıyorsa AKP’yi takip etmelidir. Geçen hafta CIA Başkanı Türkiye’ye gelmiştir. O CIA Başkanı ki, askerlerinin başına çuval geçirdi diye Türkiye tarafından protesto edilen bir generaldir. CIA Başkanı eli boş gelmemiştir. Suriye’ye karşı örtülü savaşın mühimmatı CIA’nın da dahil olduğu gizli örgütler desteğiyle gelmektedir. Yeni Şafak Gazetesi ve benzeri AKP Hükümeti’nin propaganda aygıtları Antakyalıların ve Türkiye halkının barış ve komşularla dostça geçinme taleplerine “gizli örgütlerin kışkırtması” diye saldıracağına, CIA Başkanı’nın ziyaretinin iç yüzünü ve El Kaide’nin Antakya kamplarındaki faaliyetlerini ve  istihbarat örgütlerinin halktan gizlenen faaliyetlerini araştırmalı ve halka gerçekleri duyurmalıdır.”

LEVENT TÜZEL TEKZİP GÖNDERDİ

Hatay’da 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle düzenlenen basın açıklamasında bir konuşma yapan İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de yayınladığı tekzip metninde, “Yeni Şafak Gazetesi’nin 2 Eylül 2012 Pazar günü nüshasında, 1. sayfada “O Adam İş Başında” ve 12. sayfada “Nefret Tezgahı Meydana İndi” başlığıyla verilen haber içeriğinde, gerçek dışı, doğru olmayan bilgiler verilerek kamuoyunun doğru haber alma hakkı, basın meslek ilke ve ahlakı ihlal edilmiştir” dedi.

Tüzel, “Söz konusu haberde; “Ulusalcı gruplar Baas rejimine destek yürüyüşü yaptı. Binlerce kişinin katıldığı gösteride sığınmacılar hedef alındı. …” “Mihraç Ural’ın altı aydır bölgede yürüttüğü çalışmalar ilk kez isimsiz yürüyüşle eyleme dönüştü.” “Suriyeli sığınmacılara karşı terörist halkı istemiyoruz seslerinin yükseldiği yürüyüşte, BDP Milletvekili Levent Tüzel’de Şam yönetimini destekleyen bir konuşma yaptı” şeklinde ifadeler kullanılarak Hatay’da 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle yapılan yürüyüş ve basın açıklaması çarpıtılmıştır.

Hatay/Antakya halkının Suriye’de yaşanan ve şehirde etkilerinin çok açık hissedildiği savaşın son bulması, Türkiye’nin bu türden senaryoların alet olmaması için 2 aydır faaliyet yürüten “Suriye’de Emperyalist Müdahaleye Hayır” platformu söz konusu açıklamayı düzenlemiştir. Bu platformun ve oluşturan grupların, haberde adı geçen “acilciler” isimli grupla alakası yoktur. Eski genel başkanlığını yaptığım Emek Partisi ve ÖDP, Halkevleri gibi siyasal parti ve yapılar, sendikalar, meslek örgütleri ve kent halkının oluşturduğu platformun barış günü vesilesiyle yaptığı yürüyüş ve açıklamada, Baas rejimine destek olmaktan öte Suriye’ye müdahale eden ve içişlerine karışan emperyalist güçlere ve AKP Hükümetine karşı uyarı mesajları ve çağrılar ifade edilmiştir. Adı geçen Mihraç Ural isimli kişiyle bütün bu örgüt ve  çevrelerin çalışmasını örtüştürmek, Antakya’nın emek, demokrasi ve barış güçlerine haksızlık ve çarpıtılmadır” dedi.

Tüzel açıklamasında, “BDP Milletvekili değil İstanbul Bağımsız Milletvekili olarak ben ve diğer konuşmacılarda, Şam Yönetimi’ni destekleyecek konuşmalar değil; AKP hükümetinin ülke içinde ve dışında sürdürdüğü savaş politikalarını eleştiren ifadeler yer almıştır. Ancak haberde bunlara yer verilmeyip, gazete hükümetin göstermek istediği gibi bir “habercilik” yapmıştır. 1 Eylül’de Antakya’da yapılan yürüyüş ve basın açıklaması “izinsiz” olmayıp; yasal olması için izin alınmasına gerek olmayan bu etkinlik emniyetin bilgisi dahilinde gerçekleşmiştir. Birkaç gencin, Esad ve Hz. Ali posteri taşıması bu etkinliğin Baas Rejimi’ne destek amacıyla yapıldığı sonucu çıkartmayacaktır” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Üni.'de polis saldırısı: 50 gözaltı

SONRAKİ HABER

Bireysel silahlanma Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...