04 Eylül 2012 09:22

Anadolu Üni.'de polis saldırısı: 50 gözaltı

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde çevik kuvvet öğrencilere saldırdı. Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ve 50 öğrenci gözaltına alındı.Anadolu Üniversitesi’nde kayıtlar dün başladı. Kayıtların başlamasıyla da siyasi partiler ve Eğitim Sen de tanıtım stantları açtı.Ö

Anadolu Üni.'de polis saldırısı: 50 gözaltı
Paylaş

Anadolu Üniversitesi’nde kayıtlar dün başladı. Kayıtların başlamasıyla da siyasi partiler ve Eğitim Sen de tanıtım stantları açtı.

ÖGB’ler bu stantların kaldırılmasını isterken stantlarda duran öğrenciler bu isteği kabul etmedi.

Bugün sabah saatlerinde tekrar stantlara gelen ÖGB’ler öğrencileri tehdit etti. ÖGB eğer stantlar kaldırılmazsa okula çevik kuvvet ekiplerini çağıracaklarını söyledi.

Aralarında Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı’nın da olduğu 50 kişi gözaltına alındı. Öğrenciler ve Şanlı kelepçelenerek gözaltına alındı. Polis, öğrencileri gözaltına alırken bazı öğrencileri yerlerde sürükledi, bazı öğrencileri ise döverek gözaltına aldı.

Otobüste ise gözaltına alınan öğrencilere polis küfredip, saldırdı. Polis siyasi partilerin gençlik örgütlerine ait stantlara müdahale ederken cemaat stantlarına ise müdahale edilmedi.  Bu arada öğrencilere polis müdahale ederken stantta duran Eğitim Senlilere de ÖGB saldırdı. Stantları parçalayan ÖGB’ler Eğitim Sen flama ve bayraklarına el koydu.

POLİS, MUHABİRİMİZİ TEHDİT ETTİ

Polis, öğrencileri gözaltına alırken Eskişehir Muhabirimiz Eylem Lodos’un yanına gelen bir polis memuru “Ben senin kim olduğunu, nerede oturduğunu ve amacının ne olduğunu biliyorum. Eğer bir tane polis memurunun yüzünü çekersen seni gözaltına alırım. Bunun hesabını fena ödetirim” diyerek tehdit etti.   (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hazır gıdada kullanılan MSG ile ilgili sorular

SONRAKİ HABER

EMEP ve Levent Tüzel'den Yeni Şafak'a yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...