11 Temmuz 2018 13:15
Son Güncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2018 20:38

Erdoğan: Doların düştüğünü göreceksiniz, bu konuda eminim

Cumhurbaşkanı Recp Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanabileceğini söyledi.

Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

Paylaş

Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretlerini yaptığı Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) dönüşünde, medya temsilcilerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

MEHMET ŞİMŞEK SORUSU

Mehmet Şimşek'in kabinede yer almamasına ilişkin yabancı basında olumsuz yorumların yer aldığı hatırlatılarak bu konudaki değerlendirmesi sorulan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yabancı basının yaklaşımlarına göre hareket etmek doğru bir anlayış değildir. Onların yaklaşımlarını pek umursamıyorum. Kaldı ki yabancı basın bizim için hiçbir zaman hayırlı rüyalar görmemiştir. Biz pik yaptığımız zamanda bile hayırlı rüyalar görmemiştir. Kredi derecelendirme kuruluşları biz tırmanıştayken bile bize hep eksi verdiler. Buna karşılık, komşuda dibe vurma var ama bir bakıyorsunuz komşuyu 4 derece birden yükseltiyor. Bu nasıl bir kredi derecelendirme kuruluşudur, bunları anlamak mümkün değil. Onun için biz onların açıklamalarına değil, daima kendi işimize bakalım."

DOLAR SORUSU

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin açıklanmasının ardından dolar kurunda yaşanan artış hatırlatılarak "Yeni sistem başlarken negatif bir operasyon çekildiğine inanıyor musunuz?" sorusu üzerine, birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da bunun düştüğünün görüleceğini, bu konuda emin konuştuğunu söyledi.

Bakanların yemin etmesinin ardından devir teslimlerin gerçekleştiğini anımsatan Erdoğan, "Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ki faizin de düştüğünü göreceğiz. Ben eminim. Sadece devlet bankalarımız değil özel bankalarımız da gerektiğinde taşın altına eline koyacaktır. Yüksek faiz, istihdamda düşüşü de beraberinde getirebiliyor. Yatırımcılar, gerçek girişimcilerin yatırımlarını geliştirmeleri, istihdamlarını artırmaları, elbette kendilerine imkan sunulmasıyla mümkündür. Bu işi sadece devlet bankalarının sırtına yükleyemeyiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı gazetecilerin sorusu üzerine  “Artık bağlanabilir. Hiç bir manisi yok” dedi: Başkanlıkta sayı 11 ama artabilir. Atanmış olanlar var, atanacak olanlar var. Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu belli. Strateji ve Bütçe Başkanlığı bende belli. Kendisini çağırdım, görüştüm. Görüşmelerimiz, belirlemelerimiz akabinde, diğer başkanlıkların ve kurulların atamaları da yapılacak." dedi.

Erdoğan, ekonominin başına Albayrak'ın getirilmesini de değerlendirdi: "Berat Albayrak Bey'in finans sektörü ile hem pratikte hem de teoride geçmişi var. Bu işi çok daha seri derleyip toparlayacağına inanıyorum."

CHP'LİLERİN AYAĞA KALKMAMASI

Erdoğan, "CHP ve HDP milletvekilleri sizin yemininiz sırasında ayağa kalkmadı, Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Süleyman Soylu'nun yemini esnasında da Genel Kurulu terk ettiler. Son olarak da sizi sosyal medyadan tebrik eden CHP Milletvekili İlhan Kesici'ye tepkiler geldi. Muhalefetin bu tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, muhalefetin bu tür yaklaşımlarının kendisine zarar verdiğini belirtti.

Yaşananların hepsinin milletin gözü önünde olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Örneğin İstiklal Marşı okunacağı anda bile birilerinin kaşına gözüne bakarak ayağa kalkanlar, milletin gözünden kaçmadı. İstiklal Marşı bu milletin marşıdır, belli bir grubun marşı değildir. Cumhurbaşkanı içeri girerken ayağa kalkmış, kalkmamış hiç umurumda değil. O da yine kendilerine fatura ettikleri bana göre bir harekettir. Tayyip Erdoğan cumhurun başkanı olarak oraya inmiştir ve 26 milyon 334 bin kişinin oyunu almış bir Cumhurbaşkanı var. Kabul edersin etmezsin. Bu 26 milyon 334 bin kişiye saygısızlıktır. Onun için de yine benim bir hocamın ifadesiydi. 'Nefsini bil, kendini bil, haddini bil' derler. Bu işler rastgele olan işler değil. Süleyman Bey'e tavır koymuşlar ya da diğer arkadaşlara, Hulusi Bey'e tavır koymuşlar ki şimdi kimin kime neden tavır koyduğu ortada. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Şimdi Milli Savunma Bakanımız ne yaptı? Vatanı korumanın, teröre karşı, dış güçlere karşı mücadelesini verdi. Süleyman Bey ne yaptı? Teröre karşı, dış güçlere karşı amansız bir mücadele verdi. Şimdi bütün bu mücadeleyi verenlere karşı eğer burada bir ittifak oluşuyorsa bu onların gerçek kimliklerini göstermesi bakımından çok önemli, ama bizim için önemli değil. Biz sadece güler geçeriz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Vanlı kadınlardan fotoğrafçı Albayrak'a teşekkür

SONRAKİ HABER

Cezasızlık ve mermiden sonra şimdi de silah taşıma izni geldi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...