11 Temmuz 2018 11:33

Kocaoğlu’dan CHP genel merkezine: Değişim, tehdit değil fırsattır

CHP'de seçim sonrası parti içerisindeki tartışmalar devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun danışmanı istifa ederken Aziz Kocaoğlu da 2. kez konuştu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP’de parti içi gerilim artıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı parti merkezini eleştirerek danışmanlıktan istifa etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu da ikinci kez açıklama yaptı: Değişim tehdit değil fırsattır.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin ardından yaptığı açıklamayla parti üst yönetiminde ‘değişim’ talebinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, tartışılan açıklamasının ardından yeni değerlendirmede bulundu. Kocaoğlu, yazılı açıklama yaparak, “Değişim, tehdit değil; fırsat olarak görülmeli. Bizim problemimiz, kişiler değil; yönetim biçimidir, ilkelerdir. Sürekli başkalarıyla hesaplaşmak yerine biraz da kendimizle hesaplaşmayı bilmeliyiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 24 Haziran seçimlerinin ardından CHP’de başlayan ‘olağanüstü kurultay’ tartışmaları için geçen hafta yaptığı açıklamayla görüşlerini paylaştı. Açıklamasında ‘acil değişim’ vurgusu yapan Başkan Kocaoğlu, günler sonra yeni değerlendirmede bulundu. Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada CHP’nin mutlak görevinin ve önceliğinin, otoriter yönetim modeline karşı demokratik ve güçlü mücadele yöntemlerini geliştirmek olması gerektiğine dikkat çekti.  Kocaoğlu “Tarihi birikimi ve sorumluluğu ile ülkemizdeki bu sancılı dönüşümde model üretebilecek, çözüm olabilecek tek kurum CHP’dir. Tüm çekişme ve hesaplar bir kenara bırakılarak, bu vizyonla yola çıkılmalıdır. Kısır, sadece kişilerin ya da grupların iktidarının amaçlandığı parti içi mücadele ve çekişmeyle bir yere varılamadığı defalarca görülmüştür. Uzun vadeli değil günübirlik kararlar alarak, ısrarla aynı yol ve yöntemleri uygulayarak farklı ve başarılı bir sonuç beklemek, gerçekçi olmaktan çok uzaktır. Değişim, yaşamın vazgeçilmez bir kuralıdır” dedi.

BİZ BAŞARILIYIZ, ONLAR BAŞARISIZ’ DEMEKLE DOĞRULARA ULAŞAMAYIZ

“Ben seni seçeyim, sen de beni mantığıyla yürüyen parti içi politikalarla kısır döngüden çıkılamayacağını vurgulayan Kocaoğlu, CHP’li gençlerin yeni umut olduğunu söyledi.

Aziz Kocaoğlu  “2007 yılından bu yana sayın genel başkanlarımız ve parti yöneticilerimiz nezdinde, bıkmadan ve usanmadan dile getirdiğim gibi, güçlü bir ‘parti mutfağı’ acilen kurularak çalışmaya başlamalıdır. Çünkü ülke koşulları her geçen gün biraz daha zorlaşmaktadır. ‘Biz başarılıyız, onlar başarısız’ demekle doğrulara ulaşamayız. Sürekli başkalarıyla hesaplaşmak yerine, biraz da kendimizle hesaplaşmayı bilmeliyiz. Yıllardır genelde iktidar olamayan partimiz, yerel yönetimlerde azımsanamayacak kadar önemli başarılar elde etmiştir. Bu kentlerdeki oy oranlarımız bizi doğrulamaktadır. Ama ne yazık ki, yerel yönetimlerimiz CHP Genel Merkezi tarafından yeterince dikkate alınmamakta ve deneyimlerinden etkin biçimde yararlanılmamaktadır. Bu, incelenmeye değer ayrı bir sorundur” açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)


KILIÇDAROĞLU’NUN DANIŞMANI İSTİFA ETTİ

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Danışmanı Ali Arif Özzeybek istifa etti. CHP üyeliğinden de istifa eden Özzeybek, istifa dilekçesinde Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimini eleştirdi. CHP içerisinde demokrasi ve özgürlükler temelinde atılacak adımlarla, toplumsal ve siyasi hayatın yeninden barışçıl bir iklime kavuşacağına inandığına dikkati çeken Özzeybek, şunları kaydetti: “Parti liderliğinin siyaset yapma tarzı, beni ve ihtimal ki temiz his ve kanaatlerle CHP ailesine katılmış sayısız yurttaşı da hayal kırıklığına uğrattı. Bu şartlar altında vatandaşlara söyleyecek yeni sözlerimiz kalmadı. Siyaset çözüm üretmek için vardır ve üretemediğinde halkın önünden çekilmek siyasi ahlak gereğidir. İnandırıcılık krizi en son 24 Haziran seçimlerinde açıkça ortaya çıktığı üzere sayısız seçim yenilgisini de beraberinde getirdi. Sayın Kılıçdaroğlu, bu kötü gidişi durduracak hiçbir ciddi tedbir almadı. Özgürlük, demokrasi, adalet, bereket ve toplumsal barış ideallerine sıkı sıkıya bağlı bir siyasetçi olarak CHP içerisinde siyaset yapma olanağım günden güne tükendi. Tüm bu sebeplerle CHP üyeliğinden ve Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinde istifa ediyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski 'kedicik' Ceylan Özgül: Bu örgütün iç yüzü pislik dolu

SONRAKİ HABER

Musa Anter cinayeti davasında Pekin'in dinlenmesine karar verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...