ODTÜ'de polisin engellediği açıklama, fakültelerde eş zamanlı okundu

ODTÜ öğrencileri, geçtiğimiz gün polis tarafından engellenen basın açıklamasını, bugün eş zamanlı olarak fakülte ve bölüm binalarında okudu.

11 Temmuz 2018 10:14
Son Güncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2018 18:13
Paylaş

ODTÜ öğrencileri, geçtiğimiz gün polis tarafından engellenen basın açıklamasını bugün fakülte ve bölüm binalarında eş zamanlı olarak okuyarak saldırılara karşı birlikte durma çağrısıyaptı. Açıklamada, tutuklanan ODTÜ öğrencileri ile dayanışma içerisinde olunacağı vurgulandı.

Geçtiğimiz günlerde Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) üniversitelerine yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler, polisin okula girmesiyle engellenmişti. Bugün saat 13.50’de fakülte ve bölüm binalarında bir araya gelen öğrenciler, eş zamanlı olarak basın açıklamasını okudular. Bölüm ve fakülte binalarında yüzlerce öğrencinin katıldığı basın açıklamasında, ODTÜ mezuniyet töreni ve geleneksel mezuniyet yürüyüşünün, öğrencilerin yaratıcı pankartlar ile geleceğe dair hayallerini ve sisteme dair eleştirilerini ifade etmeleriyle tanındığı ifade edildi. Mezuniyet töreninde, atanmış rektör Mustafa Verşan Kök’ün protesto edilmek istenmesi sonucu özel güvenliğin öğrencileri darp ettiği hatırlatılan açıklamada, mezunların müdahalesi ve ailelerin tepkileriyle rektörün konuşmasını yapamadan törenin sonlandırıldığı dile getirildi.

'YANDAŞ MEDYADA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI'

Açıklamada, mezuniyet gününün akşamında iktidara yakınlığıyla bilinen medya aracılığıyla çocuk istismarı ve ölümlerinin, seçim sonuçlarının ve ülke gündeminin konu edildiği pankartlardan birkaçının seçilerek sosyal medyada linç kampanyası başlatıldığına dikkat çekildi. AKP Sözcüsü Mahir Ünal’ın da katılmasıyla hedef gösterme ve linç kampanyasının büyütüldüğü belirtilen açıklamada, tüm bu sürecin sonunda 4 ODTÜ öğrencisinin tutuklandığı ifade edildi. Açıklamada, “Hiçbir arkadaşımızın düşünceleri suç unsuru değildir. Asıl suç unsuru bu baskı ve saldırı politikalarının kendisidir. Fikirlerin hürriyeti cezaevleri ile engellenemez” denildi.

ODTÜ yönetiminin tavrının ülkedeki “tek adama dayalı” baskıcı ve saldırgan yönetim anlayışından farklı olmadığı vurgulanan açıklamada, ODTÜ öğrencilerinin hedef gösterilen arkadaşlarının yanlarında olacakları ve ODTÜ’yü savunmaya devam edecekleri ifade edildi. Tüm ODTÜ öğrencilerine saldırılara karşı birlikte durma çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

HDP'nin TBMM Başkan Adayı Meral Danış Beştaş oldu

SONRAKİ HABER

Tutuklu gazeteciler için özgürlük balonu uçurdular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...