BTS tren kazasıyla ilgili açıklama yaptı: Liyakat kalktı kazalar arttı

BTS yöneticileri, Çorlu'da tren kazasının yaşandığı yerde yaptıkları incelemelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

11 Temmuz 2018 10:23
Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan ve 24 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kaza ile ilgili olay yerinde incelemelerde bulunan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) yöneticileri basın toplantısı düzenledi. Tren kazası ile ilgili açıklama yapan BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, kazanın nedeninin uzun yıllardır süre gelen ihmaller zinciri olduğunu belirterek "AKP hükümeti ile demiryollarındaki bütün atamalar liyakatsiz hale geldi. İşten anlamayan insanlar var. Dışarıdan demiryollarından hiç anlamayan kişiler getiriliyor” dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Genel Sekreter Ramazan Gürbüz ve BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş olay yerinde inceleme yaptıktan ve Çorlu Devlet Hastanesinde yatan yaralıları ziyaret ettikten sonra Eğitim Sen Çorlu Temsilciliği bürosunda basın toplantısı düzenledi.

Burada ilk sözü KESK Eş Genel Başkan Mehmet Bozgeyik aldı. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Bozgeyik, kazanın Türkiye’de yaşanan en büyük tren kazalarından biri olduğunu söyledi. Bozgeyik, “Tüm kazalarda olduğu gibi bir kez daha Ulaştırma Bakanlığı ve hükümet yetkilileri, sorumluluğu kendilerinde değil başkalarında aramaktadır. Kazanın asıl sebebi hükümetin uyguladığı özelleştirme, taşeronlaştırma ve güvencesiz çalıştırma politikalarıdır” diye konuştu. Bozgeyik, olay yerinde yaptıkları incelemeler ve çalışanlardan topladıkları bilgilerle kaza ile ilgili raporu açıklayacaklarını ifade etti.

BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, “Demiryollarında sık sık kazalar olmuyor ama kazaların bilançoları ağır oluyor. Yaşanan kazalarda da ölüm sayısı gizleniyor. Kaza gününde bölgede yoğun yağış vardı ancak yağış dünyanın her yerinde olan bir şey. Orada bir menfez var. Sel menfezin altından değil de üzerinden geçiyor. Sel, rayın altındaki balast diye tabir ettiğimiz taşları sürüklüyor, altını oyarak rayın havada kalmasına neden oluyor. Burada lokomotif geçtikten sonra da vagonlar devriliyor” dedi. Olayın nedeninin uzun yıllardır süre gelen ihmaller zinciri olduğunu aktaran Bektaş, “Trende ve makinistte herhangi bir sorun yok. Hangi tren olsa orada kaza yapardı. Bu, demiryollarıyla ilgili AKP Hükümetinin 16 yıldır uyguladığı politikaların bir sonucu. AKP hükümeti ile demiryollarındaki bütün atamalar liyakatsiz. İşten anlamayan insanlar var. Dışarıdan demiryollarından hiç anlamayan kişiler getiriliyor, demiryolları küçülüyor” değerlendirmelerinde bulundu. (Çorlu/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Beykent Üniversitesi kampüsünde işçiler iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Hakları gasbedilen market işçilerinin eylemleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa