11 Temmuz 2018 08:30

KESK: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

KESK Kocaeli Şubeler Platformu; Çorlu'da yaşanan tren kazası, Soma davası ve son KHK'lerle ilgili açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmit İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı'nda yapılan açıklamaya siyasi parti, dernek ve oda yöneticileri de destek verdi. Burada açıklamayı okuyan KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm-Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, "KESK olarak, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sananların peşini bırakmayacağız" dedi.

"Bugün Soma davasını halktan kaçırmaya çalışanlar, adaletin uygulamasını engellemeye çalışanlar yarın Çorlu'da meydana gelen cinayeti de görmezden gelmeye çalışacak" diyen Karakuş, "Ancak buna izin vermeyeceğiz. Mücadelemiz sadece emek mücadelesi değildir, aynı zamanda hak hukuk ve demokrasi mücadelesidir" dedi.

'BAŞLANGIÇ NASIL OLDUYSA...'

En son 701 sayılı KHK ile aralarında 60'a yakın KESK'linin de olduğunu aktaran Karakuş, "701 sayılı KHK ile bir kez daha görülmüştür ki siyasal iktidarın darbeyle, darbecilerle hesaplaşma gibi bir derdi yoktur. Temel hedef tüm toplumu tek adam iktidarına biat eden kullara dönüştürmektir. Yeni rejimin ilk gününe işinden edilen ve geleceği kapatılmak istenen binlerce kamu görevlisi ve taşeron düzenle yandaş sermayeye kaynak olarak aktarımı sonucu yaşanan Tekirdağ tren katliamı ile girilmiştir. Başlangıç nasıl olmuşsa sonrasının da öyle olacağını bilmek için herhangi bir öngörüye gerek yoktur" diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Norveç’te petrol platformunda çalışan işçiler greve başladı

SONRAKİ HABER

'There is no condition that Erdoğan can govern the Turkey under the ordinary rule of law'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...