10 Temmuz 2018 21:30

Sur'da çocuklar tehlikeye aldırış etmeden serinliyor

Sur'da çocuklar tarihi Anzela Parkı'nda tehlikeye aldırış etmeden serinliyor: Serinliyoruz, bir hoştur

Fotoğraf: Fırat Topal/Evrensel

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde yaşandığı Sur’da, serinlemek isteyen çocuklar tarihi Anzele Parkı’na akın etti. Anzele suyuna girerek serinlemeye çalışan çocuklar, tehlikeye aldırış etmeden yaklaşık 3 metre yükseklikten suya atlıyor. Bazı çocuklar ebeveynleriyle gelirken bazı çocuklarsa yalnız geliyor. Bu da tehlikenin boyutunu artırıyor. 

‘BELEDİYENİN GÖZLEMCİ KOYMASI GEREKİYOR’

İki çocuğuyla parka gelen Arif, hafta sonları izinli olduğunda çocuklarını serinlemeleri için Anzele Parkı'na getiriyor. Çocuklar için oyun alanlarının olmadığını belirten Arif  “Çocuklarımı buraya getirince mutlu oluyorlar. Ama belediyenin buraya çocuklar için  bir gözlemci koyması gerekiyor" diyor. 

‘EN AZINDA ÜCRETSİZ SERİNLİYORLAR’

İki çocuk babası Serdar da, Arif gibi izinli olduğu günlerde çocuklarını Anzele Parkı'na serinlemeleri için getirdiğini söyleyerek "Çocuklarımı buraya  getiriyorum çünkü maddi imkanımız yok. En azından burası ücretsiz, serinliyorlar, eğleniyorlar. Su temiz, doğal bir ortam bir var diye getiriyorum" dedi. 

14 yaşındaki Burak Öyan ise havaların sıcak olmasından dolayı parka yüzmeye geldiklerini ifade ederek " Havalar sıcak, arkadaşlarımızla geliyoruz. Hem eğleniyor hem de serinliyoruz. Berat Keskindil ise "Serinlemeye geliyoruz, buradakilerin arkadaş olduk. Buraya her gün otogardan geliyoruz.  Bir de hoştur" diye ekleyip gülümsüyor. 

ÖNCEKİ HABER

Binlerce Antakyalı Ali İsmail Korkmaz’ı anmak için buluştu

SONRAKİ HABER

Gözaltına alınan Adnan Oktar'ın tüm mal varlıklarına el konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...