10 Temmuz 2018 21:13

Binlerce Antakyalı Ali İsmail Korkmaz’ı anmak için buluştu

Gezi Direnişinde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz Antakya'da anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de polis ve esnaf tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ALİKEV tarafından düzenlenen etkinliklerde anıldı. Ölümünün 5.yılında mezar ziyaretinin ardından düzenlenen etkinlikte gençlerin katılımı dikkat çekerken binlerce Antakyalı bir araya geldi

Saygı duruşuve ardından ALİKEV tanıtım videosu ile başlayan etkinlikte ilk sözü alan idari işler koordinatörü Duygu Batık 2017 ve 2018 yılında yaptıkları etkinlikleri anlattı. Kurulduğu 2014 yılından bu yana faaliyetlerine devam ettiğini belirten Batık, burs verdikleri lise ve üniversite öğrencilerinin sayısının 52’den 114’e çıktığını söyledi. Gençliğin daha ön yargısız, daha eşitlikçi bireyler olarak yetişmesi adına 2016 Ekim ayından beri 98 düş elçisi gencin faaliyetlerine katıldığını belirten Batık, ‘’Bu etkinlikler kapsamında 20 eğitim ve atölye, 3 gençlik kampı gerçekleştirdik.’’ Dedi. Müzik, spor ve daha pek çok aktivite üzerine gençlere imkanlar sağladıklarını söyleyen Batık, barış temalı koşu ve sanatçı fonu oluşturduklarından bahsetti. Batık, Yardım organizasyonlarına da devam ettiklerini söyleyerek Afrika’da susuzluktan kaynaklı çocuk ölümlerinin çok olduğunu ve bir Afrika ülkesi olan Gambiya’da Ali İsmail Korkmaz anısına su kuyusu inşa ettiklerini belirtti. Batık, etkinliğin katılımcılarına da çağrı da bulunarak ‘’El birliğiyle daha çağdaş daha eşit bir dünya düşü kuruyoruz’’ dedi.

‘ALİ İSMAİL’İN YAŞARKEN Kİ DÜŞLERİNİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi ve aynı zaman ALİKEV Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Korkmaz, ilk defa bu kadar yoğun bir şekilde gençlik katılımı olduğuna dikkat çekerek bundan duydukları sevinci paylaştı. Ardından konukları selamlayan Korkmaz, ‘’Ali İsmail, henüz lise öğrencisiyken arkadaş grubuyla beraber insanlara yardım etmek, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için uğraşırdı. Biz de onun yaşarken ki düşlerini yaşatmaya çalışıyoruz.’’ Dedi. Korkmaz, konuşmasının ardından kitleyi selamlaması için anneleri Emel Korkmaz’ı sahneye davet etti. Katılanlara teşekkür eden Emel Korkmaz, ‘’Ali İsmail burada’’ diyerek binleri selamladı.

‘SANATÇILARDAN DESTEK’

Bazı tiyatro ve ses sanatçılarının yer aldığı bir videoda yayınlanan etkinlikte, sanatçılar Ali İsmail Korkmaz ve onun fikirleri hakkındaki düşüncelerini dile getirerek, destek mesajları verdi.

Konuşmalar sırasında da alkışlarla sık sık destek veren etkinlik katılımcıları konserler sırasında da coşkulu anlar yaşadı. İlk olarak sahneye ALİKEV Müzik Topluluğu çıktı. ALİKEV bünyesinde etkinliklerini sürdüren topluluk izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Son olarak ise sahneye rap müziği kendine has bir üslupla dile getiren, politik talepleri ve sistem eleştirilerini şarkılarda yer veren Ozbi ile aynı zamanda film müzikleri de yapan Gülce Duru çıktı. Yaklaşık 1 saat süren konserlerin ardından etkinlik sona erdi. (Hatay/EVRENSEL)   

{{356660}} 

ÖNCEKİ HABER

CHP’nin Meclis Başkanı adayı Erdoğan Toprak oldu

SONRAKİ HABER

Sur'da çocuklar tehlikeye aldırış etmeden serinliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa