10 Temmuz 2018 20:19

Barış akademisyenine sosyal medya tutuklaması

Barış bildirisi imzacısı ve Avukat Hanifi Barış, sosyal medyadan paylaştığı haberler gerekçe gösterilerek ifade vermeye gittiği karakoldan tutuklandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Barış İçin Akademisyenlerin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi imzacısı akademisyen ve avukat Hanifi Barış sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı. Hakim tutuklama gerekçesini “kaçma ve saklanma şüphesi” olarak açıkladı. Barış, karakola ifade vermeye kendisi gitmişti.

Bianet’den Tansu Pişkin’in haberine göre; savcılık sorgusunda kendisine yöneltilen suçlamalar ise özgün yorumlarını katmadan genelde yabancı haber sitelerinden paylaştığı haber gönderileri oldu. Haberde kullanılan fotoğraflar da suçlamalar arasında yer aldı.

Haber başlıklarıyla ve spotların ekran fotoğrafları alınarak oluşturulan ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile ilgili haberlerin de içine alındığı dosyada Barış’ın “terör örgütü propagandası” yaptığı iddia ediliyor.

İFADE VERMEYE GİTTİ, TUTUKLANDI

Barış’ın avukatı ve aynı zamanda iş arkadaşı Mehmet Doğan’ın bianet’e verdiği bilgiye göre, Barış 4 Temmuz günü işe gitmek üzere evden çıkarken polisten telefon aldı.

Arayan yetkili sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle hakkında soruşturma olduğunu ve ifade vermek için karakola gitmesi gerektiğini söyledi. Barış işten önce ifade vermek için gittiği karakoldan savcılığa çıkarıldı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Barış, aynı akşam 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

İlk olarak Metris Cezaevi’ne ardından Silivri 5 No’lu Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Avukat Mehmet Doğan tutukluluğa itiraz ettiğini ancak 10. Sulh Ceza Mahkemesi’nin tutukluluğu reddettiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Tutuklu Gazeteciler için balonlarımızı uçuruyoruz’

SONRAKİ HABER

CHP’nin Meclis Başkanı adayı Erdoğan Toprak oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...